Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Στις 1.200 το ΧΑ!!!


Απώλειες μέχρι και 34% αναμένεται να καταγράψει ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση της Mary Ann Bartels της Bank of American Corp.

Η αναλύτρια εκτιμά ότι ο Γενικός Δείκτης θα "ηγηθεί" των απωλειών μεταξύ των μικρότερων χρηματιστηρίων της ευρωζώνης.

Η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Ιρλανδία, η Ελλάδα και η Ισπανία είναι μεταξύ των χρηματιστηρίων με τη χειρότερη απόδοση φέτος παγκοσμίως, εξαιτίας των ανησυχιών ότι δεν θα δυσκολευτούν να διαχειριστούν τα ελλείμματά τους.

Ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου έφτασε στο peak του τρεις φορές μετά από το ράλι του Μαρτίου, που τον τράβηξε από τα χαμηλά έξι ετών.

Αφού απέτυχε να διευρύνει τα κέρδη της στο τρίτο κατά σειρά ράλι του προηγουμένου μήνα, η ελληνική αγορά υποχώρησε κάτω από τις 2.100 μονάδες, επίπεδο που είχε να δει από τις 4 Μαΐου.

Η "διάσπαση" του σημείου στήριξης, προϊδεάζει για μια πιθανή bearish στάση που μπορεί να οδηγήσει το Γενικό Δείκτη μέχρι και τις 1.200 μονάδες, σύμφωνα με την Bartels.

"Το ρίσκο είναι για πολύ μεγαλύτερη πτώση", τονίζει η Bartels, η οποία κατατάσσεται δεύτερη μεταξύ των αναλυτών που μελετούν τα διαγράμματα των τιμών, στην πιο πρόσφατη έρευνα του περιοδικού Institutional Investor.
Για τον πορτογαλικό δείκτη PSI-20 και τον ιρλανδικό ISEQ, η Bartels εκτιμά ότι βρίσκονται σε ρίσκο να προσεγγίσουν τα χαμηλά Μαρτίου.

Πηγή : Γιώργος Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου