Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Διεθνή ΜΜΕ: Συμφωνούν για τη διάσωση της Ελλάδας, αλλά…

Πρώτο θέμα είναι η συνεδρίαση του Eurogroup και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας στα διεθνή ΜΜΕ, που εκφράζουν αμφιβολίες ότι το δεύτερο πακέτο στήριξης θα επιλύσει τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει το real.gr, το βρετανικό δίκτυο BBC φιλοξενεί τη συνεδρίαση του Eurogroup και τις τελευταίες εξελίξεις για την ελληνική οικονομία στις πρώτες θέσεις της ηλεκτρονικής έκδοσης του. «Εκείνοι που είναι αντίθετοι με το νέο πακέτο διάσωσης πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν σώζεται από την μοίρα ενός αποτυχημένου κράτους αλλά....
ότι σπρώχνεται σε αυτή την για τα επόμενα χρόνια» σχολιάζει ο αρχισυντάκτης του BBC για ευρωπαϊκά θέματα, Gavin Hewitt.

Με τίτλο «Μέρα αποφάσεων για την Ελλάδα» το πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπογραμμίζει ότι αναμένεται συμφωνία των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για το δεύτερο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας. «Διπλωμάτες και οικονομολόγοι λέει ότι δεν πιστεύουν ότι το πακέτο στήριξης θα λύσει τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας. Αυτό θα μπορούσε να πάρει δεκαετίες ή και περισσότερο, μία ζοφερή προοπτική που έβγαλε εκατοντάδες Έλληνες στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά των μέτρων λιτότητας την Κυριακή» γράφει το πρακτορείο.

Το αραβικό δίκτυο Al Jazeera μεταδίδει όλες τις δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και αναφέρεται στις αμφιβολίες ότι το δεύτερο πακέτο στήριξης θα επιλύσει τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. «Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ξεκίνησαν τις συνομιλίες στις Βρυξέλλες με στόχο να οριστικοποιηθεί η δεύτερη διάσωση για την υπερχρεωμένη Ελλάδα που θα λύσει τις άμεσες ανάγκης αποπληρωμής του χρέους αλλά μοιάζει απίθανο να διορθώσει την δεινή κατάσταση της συντετριμμένης οικονομίας» σημειώνει το αραβικό δίκτυο.

«Βοήθεια από τις κεντρικές τράπεζες αναζητείται για την ελληνική διάσωση» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου CNN. Με φωτογραφία της Ακρόπολης ένα συννεφιασμένο βράδυ με κεραυνούς το αμερικανικό δίκτυο αναρωτιέται στη λεζάντα «η παράδοση της ελληνικής κυριαρχίας;». Το CNN σημειώνει ότι η Ελλάδα χρειάζεται 6 δισ. ευρώ παραπάνω από όσα συμφωνήθηκαν τον Οκτώβριο και τελικά οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αναζητούν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις άλλες κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης να καλύψουν την «μαύρη» τρύπα.

Το πρακτορείο Bloomberg μεταδίδει τις τελευταίες εξελίξεις από τις Βρυξέλλες και υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα κινείται προς μία δεύτερη διάσωση την ώρα που η χρεωκοπία τρομάζει την Ευρώπη».

Με λεπτό προς λεπτό ενημέρωση καλύπτει την σύνοδο του Eurogroup στην ηλεκτρονική έκδοση της η βρετανική Guardian. «Όλοι χαμογελούν με την έναρξη της συνόδου. Οι Ολλανδοί μιλούν σκληρά για το ελληνικό πακέτο διάσωσης» γράφει μεταξύ άλλων η βρετανική εφημερίδα.

Πρώτο θέμα και στην ηλεκτρονική έκδοση της Wall Street Journal είναι η Ελλάδα και η συνεδρίαση του Eurogroup. «Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συναντήθηκαν τη Δευτέρα εκφράζοντας αισιοδοξία ότι θα συμφωνήσουν σε μία πολυαναμενόμενη αναδιάρθρωση χρέους και μία δεύτερη διάσωση για την Ελλάδα, αλλά οι ουσιαστικές αμφιβολίες παραμένουν σχετικά με την οικονομική και πολιτική βιωσιμότητα του σχεδίου που προωθούν οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας» υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Με συνεχή ενημέρωση καλύπτουν τις εξελίξεις και οι Financial Times που βλέπουν ότοι οι υπουργοί Οικονομικών είναι έτοιμοι να οριστικοποιήσουν την συμφωνία για την διάσωση ύψους 130 δις. ευρώ της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου