Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Αρσενικά θηλυκά



Θέλω να μιλήσω για εκείνη την κατηγορία γυναίκας που ονομάζω εγώ αρσενικό θηλυκό. Αναφέρομαι για τη γυναίκα που ενώ έχει απίστευτα θηλυκή ομορφιά και δεν την στηρίζει σε καμία περίπτωση στο βαμμένο και έντονο, που πολλές επιλέγουν. Με απλό στυλ και dark στοιχεία από την εποχή των Cure και της darkwave σκηνής, τα θηλυκά αυτά είναι σαν είδη προς εξαφάνιση στον πλανήτη Αθήνα. Μιλάμε για μια προσωπική εκδοχή της γυναίκας που μ'αρέσει, σε καμία περίπτωση, ούτε αγνοώ, ούτε δεν λαμβάνω υπόψη τις άλλες πανέμορφες και στυλάτες γυναίκες.
Οι εγκεφαλικοί διακόπτες αυτής την γυναίκας είναι διαφορετικοί από αυτούς που έχουμε συνηθίσει. Ουσιαστικές διαφορές είναι ο τρόπος που έχουν δομηθεί ιδανικά και αξίες ζωής. Κύρια διαφορά σε αυτά τα χαρακτηριστικά είναι οι επιδιώξεις αυτής της γυναίκας. Ακραία συναισθηματικές και ουσιώδεις, δίνονται μόνο σε αυτούς που πραγματικά αναγνωρίζουν αξιόλογους αρσενικούς άντρες, που συνδυάζουν πάντα τη σοβαρότητα, την ποιότητα, τη δύναμη και την τέχνη. Μιλάμε, δηλαδή, για πολύ αυστήρα κριτήρια που θέτουν οι ίδιες στον εαυτό τους για ν' ανήκεις στην κατηγορία τους. Από την άλλη, είναι ανεξάρτητες. Είναι συνήθως καλλιτεχνάκια, δεν είναι άσχημες, χοντρές και αδύναμες ή και να γίνουν επανέρχονται σίγουρα. Είναι τσαμπουκάδες όταν χρειαστεί, αλλά ταυτόχρονα πάρα πολύ ευγενικές.
Οι πολιτικές τους απόψεις είναι απροσδιόριστες και δεν έχουν θρησκευτικούς δογματισμούς. Αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα και δε ζούν στον παραμυθένιο κόσμο, που ζουν όλες οι υπόλοιπες. Ακόμη περισσότερο δεν τις πειράζει να ζουν και στον σκληρό κόσμο. Δεν χρησιμοποιούν πλάγιο τρόπο για να πετύχουν κάτι, γυναικείες πονηριές κτλ. Κάνουν παρέα με άντρες εξίσου καλά, όσο με γυναίκες. Τις βλέπεις συχνά μ' ένα σακίδιο στην πλάτη να ανοίγουν τα πανιά για ταξίδια. Διαβάζουν αλλά δεν το διαφημίζουν. Ξέρουν, αλλά δεν πολυλογούν. Είναι τύπισσες και τις ερωτεύεσαι μόνο εάν γνωρίζεις τι πρεσβεύουν. Είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει για εμένα στην γυναικεία φύση, μπορείς να τις παρομοιάσεις με νύμφες του δάσους, με θεότητες ή και πολύ απλά με τυπάκια.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό τους είναι ότι ζουν στον κόσμο της πόλης, αλλά νοσταλγούν την τέχνη, τη φύση. Είναι αδιάβλητες από τον πολιτισμό μας, την τηλεόραση, τη μόδα, είναι αυτές που επαναστατούν σιωπηλά με τα έργα τους και με τον έρωτα που σκορπούν. Η ουσία είναι μια λέξη που τις χαρακτηρίζει. Με τέτοια γυναίκα δίπλα σου, μόνο μπροστά μπορείς να πας. Πρέπει απλά να είσαι σαν αυτές άνεμος, αέρας, Οδυσσέας!

Αναρτήθηκε από RC-CAFE

1 σχόλιο: