Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Το Facebook σκοπεύει να αλλάξει και πάλι!


Το Facebook σκοπεύει να πραγματοποιήσει μικρο αλλαγές στους όρους διαχείρισης του site έτσι ώστε να συμβαδίζει με τις νέες υπηρεσίες που σχεδιάζει να ενσωματώσει σταδιακά. Οι χρήστες του Facebook έχουν προθεσμία μέχρι τα μεσάνυχτα της 3ης Απριλίου για να κάνουν σχόλια και παρατηρήσεις για τις προτεινόμενες αλλαγές στην προστασία προσωπικών δεδομένων αλλά και των δικαιωμάτων και.. υποχρεώσεων της ιστοσελίδας.

Εκπρόσωπος του site δήλωσε οτι δεν έχει γίνει επισημοποιηθεί ακόμα τίποτα αλλά έχουν εντοπίσει κάποιες ενδιαφέρουσες ευκαιρίες για να βελτιωθεί ο τρόπος που οι χρήστες μοιράζονται και συνδέονται με τους ανθρώπους και τα πράγματα στη ζωή τους.

Μεταξύ όμως των τροποποιήσεων που προγραμματίζονται να γίνουν υπάρχει και ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται "location" δηλαδή "τοποθεσία" το οποίο είχε αναφερθεί και σε παλαιότερη αλλαγή στο συμφωνητικό διαχείρισης. Ο σκοπός αυτής της δυνατότητας, θα είναι η προσθήκη της τοποθεσίας απ' όπου ανεβάσατε κάτι. Η τοποθεσία όμως θα μπορεί να παραπέμπει σε ιστοσελίδα και όχι απαραίτητα σε γεωγραφική τοποθεσία.

Το Facebook επίσης προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει την αρκετά πρόσφατη επιλογή της ιδιωτικής ζωής που ονομάζεται "Everyone" η οποία απευθύνεται σε όσους χρήστες θέλουν να κάνουν το σύνολο ή μέρος του προφίλ τους προσβάσιμο σε όλους, δηλαδή πέρα από τον κατάλογο των φίλων τους.

Σύμφωνα με το συμφωνητικό προστασίας προσωπικών δεδομένων με την επιλογή "Everyone" οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο κοινό γενικότερα και όχι μόνο σε όλους τους χρήστες του Facebook αλλά και σε εκείνους που δεν είναι μέλη του. Οι πληροφορίες αυτές μπορούν επίσης να εμπεριέχονται στις μηχανές αναζήτησης όπως το Google και το Facebook ενδέχεται να το αφήσει να γίνει πραγματικότητα σε όλα τα περιεχόμενα σε κάθε προφίλ είναι στην επιλογή "Everyone".

Πηγή : thenewsbus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου