Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Οι Aerosmith δηλώνουν έτοιμοι για την αθηναϊκή τους συναυλία

Ήταν μια ηλιόλουστη ημέρα στην ιστορία των Αerosmith και έγινε προφανώς κάπως έτσι: Ο Στίβεν Τάιλερ - ή κάποιος δικός του άνθρωπος - επικοινωνεί με τους υπόλοιπους του γκρουπ και τους λέει τα καλά νέα. Είναι έτοιμος να βγει στους δρόμους. Ετοιμος για να πάρει τη θέση του «βασικού» στο γκρουπ και να ξεκινήσουν την περιοδεία. Κανονική Αerosmith περιοδεία. Με φουλάρια και τραγούδια. Οι περιπέτειες και οι ημέρες απεξάρτησης είναι παρελθόν για τον Τάιλερ ή όπως τον βλέπουν μερικοί... τον «Μικ Τζάγκερ» των Αerosmith. Δεν χρειάζεται να ψάχνουν άλλον τραγουδιστή. Οι υπόλοιποι Αerosmith έχουν κουραστεί πια και να το κουβεντιάζουν. Ολα καλά. Με τους σταρ στην ομάδα γεμίζει η κερκίδα. «Πέρασα τις οντισιόν και είμαι εγώ ο "νέος" τραγουδιστής τους», δήλωνε πρόσφατα ο Τάιλερ. Αναστεναγμός ανακούφισης από τους φαν και από το συγκρότημα των εκατομμυρίων δίσκων σε πωλήσεις, των Γκράμι και των σταδίων.

Ο κιθαρίστας Μπραντ Γουίτφορντ, στο τηλέφωνο: «Υπάρχει μεγάλη διάθεση αυτήν τη στιγμή από όλους μας. Χαιρόμαστε το συγκρότημα και εμείς όσο και οι φαν και ανυπομονούμε να βγούμε για συναυλίες». Ο Γουίτφορντ είναι η ήρεμη δύναμη των Αerosmith, η «γειωμένη» σταθερά στα μπλουζ κιθάρα. Μαζί με τον Τζο Πέρι και τους άλλους είδε για λίγο το μέλλον της μπάντας αβέβαιο. Στο ροκ όμως δεν υπάρχουν δεδομένα- εξαιρουμένου του Κιθ Ρίτσαρντς φυσικά- και αυτό οι Αerosmith αναγκάστηκαν να το μάθουν. «Στη δεκαετία του ΄70», λέει ο Γουίτφορντ, «δουλεύαμε πάνω στον ήχο μας, δημιουργική εποχή, νομίζω βγάλαμε και μερικά από τα καλύτερα κομμάτια μας».

Τα 80s; «Α, ναι, τα 80s ήταν ζόρικα. Δεν πήγαμε και πολύ καλά. Πολλά προβλήματα. Ηταν εποχή που οι εγωισμοί βγήκαν εκτός ελέγχου! Είχαμε χάσει τον σεβασμό μας ο ένας απέναντι στον άλλον. Φαίνεται όμως πως πρέπει να χάσεις κάτι για να το εκτιμήσεις».
«Στη δεκαετία του ΄90 βρήκαμε καινούργια δύναμη. Ηταν σαν οι Αerosmith να αναστήθηκαν ξανά. Και στα 00s αποδείξαμε πως είχαμε ακόμη πράγματα να δώσουμε, μπορέσαμε να έρθουμε ξανά σε επαφή με τις ρίζες μας». Θα ήταν άδικο να σταματούσαν στο τέλος της προηγούμενης περιοδείας. «Παίζαμε καλύτερα από ποτέ». Ειδικά τώρα που οι Αerosmith έχουν βρει νέο κοινό. Και όταν λέμε «νέο», εννοούμε εκείνους που δεν είχαν γεννηθεί όταν η μπάντα από τη Βοστώνη έβγαζε το «Get Υour Wings». Το Guitar Ηero να ΄ναι καλά.

«Δώσαμε αμέσως το ΟΚ για το παιχνίδι. Είναι διασκεδαστικό και αρέσει πολύ στον κόσμο, αν και εγώ δεν είμαι και πολύ της τεχνολογίας. Αυτό που μπορώ όμως σίγουρα να πω είναι πως μας έφερε καινούργιους φαν. Συναντάω συνέχεια κόσμο που μας έμαθε μέσα από το παιχνίδι. Με πλησιάζουν πολλά παιδιά και μου λένε "δεν ξέραμε ότι αυτό ή το άλλο ήταν δικό σας τραγούδι"!».
Θα άλλαζε κάτι από το παρελθόν; «Ισως θα έπρεπε να δουλεύαμε λίγο πιο πολύ. Χρειαζόμασταν λίγο περισσότερη εξάσκηση».

ΙΝFΟ
Οι Αerosmith την Κυριακή 20 Ιουνίου στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Εισιτήρια από 60 έως 120 ευρώ (τα πρώτα 3.000 των 50 ευρώ εξαντλήθηκαν).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου