Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Παράξενοι Θάνατοι

Δεν υπάρχει ίσως τίποτα πιο ατιμωτικό από το να σε βρει ένας άνθρωπος νεκρό και ξεβράκωτο πάνω από τη λεκάνη της τουαλέτας. Η μοίρα διάλεξε για το σκοπό αυτό τον Βασιλιά του Ροκ εν Ρολ, τον Ελβις Πρίσλει. Ο ιατροδικαστής εξέτασε το πτώμα του που η καρδιακή προσβολή το βρήκε αφού πρώτα ο Βασιλιάς είχε αφήσει μια κουράδα αυτοκρατορικού μεγέθους στη λεκάνη και κατόπιν έπαθε αναρρόφηση από τα χάπια και τα ναρκωτικά που είχε καταναλώσει.

Στις 15 Ιουλίου 1974 η αμερικανίδα ακνοργούμαν του Καναλιού 40 Κρίστιν Τσάμπακ έγινε η πρώτη και τελευταία παρουσιάστρια που αυτοκτόνησε σε παναμερικανικό δίκτυο, μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων θεατών. Είπε απλά «σας υποσχεθήκαμε να σας δείχνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο αίμα μπορούμε», έβγαλε το πιστόλι της και πυροβολήθηκε στον κρόταφο με τον καμεραμάν να έχει κλάσει μέντες από τον τρόμο του. Στέφανε, η σειρά σου.

Εργατικά ατυχήματα συμβαίνουν συνέχεια, αλλά εδώ μιλάμε για το πρώτο ρομπότ-δολοφόνο, άξιο να γίνει μέχρι και σενάριο ταινίας. Στις 25 Ιανουαρίου 1979 ένα ρομπότ στο εργοστάσιο της Ford στο Flat Rock των Η.Π.Α. βραχυκύκλωσε και κατέβασε το τεράστιο ατσάλινο χέρι του πάνω στο ανυποψίαστο κεφάλι του εργάτη Ρόμπερτ Γουίλιαμς που πέθανε ακαριαία. Η εργασία βλάπτει.

Οι κασκαντέρ ξέρουν τι κάνουν. Έχουν ένα ρόλο, Βικ Μόροου, που ήθελες να μου το παίξεις μάγκας και να γυρίζεις ο ίδιος όλες τις σκηνές δράσης. Ελπίζουμε να παραδειγματίστηκες τώρα από το ελικόπτερο που στο πλατό της ταινίας «Twilight Zone: The Movie» έπαθε βλάβη και με έναν από τους έλικες του σου έκοψε το κεφάλι μπροστά σε 30 έντρομους υπαλλήλους και να μην ξανακάνεις παρόμοιους δονκιχωτισμούς.

Οι αμερικανοί είναι γνωστό ότι διαθέτουν τα χειρότερα χόμπι, μερικοί δε δεν διαθέτουν καν τον απαιτούμενο δείκτη ευφυΐας ώστε να καταλάβουν ότι κάτι που κάνουν ενδέχεται να αποβεί μοιραίο για τους ίδιους. Το 1982 ο 27χρονος Ντέιβιντ Γκράντμαν βγήκε για «κυνήγι κάκτου» στην παρακείμενη έρημο με ένα φίλο του. Άρχισε να πυροβολεί κάκτους από μικρή απόσταση με την καραμπίνα του, όταν ένας απ' αυτούς, ύψους 9 μέτρων, τσαντισμένος από την πρωτοφανή γενοκτονία που γινόταν γύρω του, κόπηκε κι έπεσε στο κεφάλι του Γκράντμαν. Έγκλημα και τιμωρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου