Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

sumi1_681.jpg
sumi2_681.jpg

Συμη

Ό,τι και να προσπαθήσει να σας μεταφέρει κάποιος ταξιδιώτης για τη Σύμη είναι πολύ λίγο μπροστά σε αυτό που θα νιώσετε μόλις την πρωτοαντικρίσετε με τα ίδια σας τα μάτια. Η Σύμη είναι κοσμοπολίτικη, ρομαντική, ενδιαφέρουσα και αρχιτεκτονικά διαφέρει πολύ από τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα.

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε την είσοδό σας στο Γιαλό είναι με ιστιοφόρο αργά αργά, για να κρατήσει περισσότερο το φλερτ σας με το νησί. Κάποτε στο Χωριό κατοικούσαν 25.000 άνθρωποι και το νησί είχε μια έντονη οικονομική και κοινωνική λειτουργία. Τα διώροφα και τριώροφα της παραλίας κάποτε ανήκαν σε καπεταναίους και στις χαμηλότερες τάξεις της Σύμης.

Σήμερα όμως, που οι τάσεις άλλαξαν, επίδοξοι αγοραστές «σφάζονται» στα κατώφλια των κτιρίων... Περπατήστε την Καλή Στράτα με τα 500 πέτρινα σκαλοπάτια και χαζέψτε τα επιβλητικά αρχοντόσπιτα που στέκονται αριστερά και δεξιά. Εδώ έμεναν οι εύποροι και αν έχετε την τύχη να μπείτε σε κάποιο κτίριο, θα σαστίσετε με τις διακοσμητικές πινελιές και την επιμονή των ιδιοκτητών τους στη λεπτομέρεια. Θα ήταν ύψιστη ταξιδιωτική αμέλεια να φύγετε χωρίς να ανάψετε ένα κεράκι στον Πανορμίτη, στο μοναστήρι του Ταξιάρχη Μιχαήλ.

Πάντα βέβαια μπορείτε να βουτήξετε στα υπέροχα νερά που βρίσκονται μπροστά από τη Μονή ή σε μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες που προτείνουν τα καΐκια που καθημερινά κάνουν το γύρο του νησιού. Συγκρατήστε τα ονόματα: Άι-Γιώργης Δυσάλωνας, Άγιος Αιμιλιανός, Πέδι, Άγιος Βασίλειος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου