Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Parking μόνο για γυναίκες!

118_200912231013281HEtq.jpg

Η επιθυμία κάθε άνδρα που κατηγορεί τις γυναίκες ως προς τις ικανότητές τους στην οδήγηση γίνεται πραγματικότητα ...;

Στο εμπορικό κέντρο Wanxiang-Tiancheng, στην Κίνα, δημιουργήθηκε ένα πάρκινγκ αποκλειστικά για γυναίκες οδηγούς με μεγαλύτερο χώρο στάθμευσης ανά θέση παρκαρίσματος!

Ο υπεύθυνος του εν λόγω εγχειρήματος, Wang Zheng, ανέφερε πως ο σχεδιασμός του χώρου, όπου κυριαρχούν οι αποχρώσεις του ροζ και του μωβ, απευθύνεται στην ισχυρή αίσθηση του χρώματος που κυριαρχεί στις γυναίκες και τη διαφορετική αίσθηση της απόστασης.

Να σημειωθεί πως έχει προσληφθεί ειδικό προσωπικό, μόνο γυναίκες, που θα καθοδηγεί τις οδηγούς στις θέσεις παρκαρίσματος, που, εκτός από το γεγονός πως είναι μεγαλύτερες, διαθέτουν ειδική επισήμανση και επαρκέστερο φωτισμό.

«Η ενέργεια αυτή βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα. Οι γυναίκες έχουν διαφορετική αίσθηση της απόστασης όταν βρίσκονται κλεισμένες σε μικρό χώρο», σημείωσε. «Αυτός είναι ο λόγος που συχνά οι γυναίκες οδηγοί τρακάρουν είτε το μπροστινό μέρος ή το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Επιπλέον, υπάρχουν κατά 15% μεγαλύτερες πιθανότητες μια γυναίκα, ανοίγοντας την πόρτα του αυτοκινήτου της, να χτυπήσει το παρακείμενο αυτοκίνητο», προσέθεσε.

Γυναίκα οδηγός που ερωτήθηκε αναφορικά με την κατασκευή του συγκεκριμένου πάρκινγκ παρατήρησε πως εκτιμά τη συγκεκριμένη χειρονομία. «Οι γυναίκες οδηγοί δεν είναι τόσο καλές στην οδήγηση όσο οι άνδρες. Ο επιπρόσθετος χώρος θα βοηθήσουν στο ασφαλές παρκάρισμα. Εκτιμώ πως αυτή η κίνηση δείχνει σεβασμό προς τις γυναίκες», ανέφερε άνδρας οδηγός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου