Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Θρήνος στην Αεροπορία Στρατού - Νεκροί και οι 2 χειριστές ελικοπτέρου Απάτσι που συνετρίβη στα Μέγαρα

- Συνετρίβη στις 11.49 στην βάση των Μεγάρων
- Αποκολήθηκε ο πίσω έλικας
- 'Ηταν ένα από τα 12 που είχαμε παραλάβει πρόσφατα

Το ελικόπτερο τυλίχθηκε στις φλόγες και παρά την άμεση επέμβαση των δυνάμεων της πυροσβεστικής και οι δυο χειριστές ανασύρθηκαν νεκροί. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε 18 μήνες.

Ανδρες της πυροσβεστικής δίπλα στα συντρίμμια του ελικοπτέρου
Ανδρες της πυροσβεστικής δίπλα στα συντρίμμια του ελικοπτέρου

Tο ελικόπτερο με τους δυο χειριστές, ξαφνικά άρχισε να χάνει απότομα ύψος. Χίλια μέτρα πριν το έδαφος, αποκολλήθηκε το πίσω στροφείο (έλικας) του μαχητικού ελικοπτέρου. Το ελικόπτερο έπεσε σε περιδίνηση και αμέσως μετά κατέπεσε στο έδαφος και τυλίχθηκε στις φλόγες.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είδε την συντριβή και ενημέρωσε την Πυροσβεστική και στη συνέχεια ενημερώθηκε το αρμόδιο Φρουραρχείο.

Το ελικόπτερο έπεσε σε στρατιωτική περιοχή. Πληροφορίες λένε οτι προερχόταν από τεχνική επιθεώρηση.

Σημειώνεται οτι το συγκεκριμένο ελικόπτερο (AH-64DHA) ήταν ένα από τα 12 καινούρια ελικόπτερα Απάτσι που είχαμε παραλάβει πριν από μερικούς μήνες.

Το ελικόπτερο ανήκε στο 2ο ΤΕΑΣ (Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού) και είχε απογειωθεί νωρίτερα για προγραμματισμένη εκπαιδευτική πτήση.

Τηλεγράφημα Παπούλια για το δυστύχημα

Την οδύνη του και τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο των δύο χειριστών του ελικοπτέρου που συνετρίβη στα Μέγαρα, εκφράζει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας

"Η Ελλάδα ολόκληρη πενθεί για την τραγική απώλεια. Εύχομαι να είναι αυτή η τελευταία στο βωμό του καθήκοντος", αναφέρει ο κ. Παπούλιας.


ΚΚΕ: Να μην αποδοθούν αόριστα οι ευθύνες για το δυστύχημα

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, εκφράζει τα συλλυπητήρια του για τα θύματα και καλεί την κυβέρνηση να δώσει σαφείς απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας. Μάλιστα θέτει σοβαρά ερωτηματικά για την ένταξη του ελικοπτέρου στην αεροπορία στρατού παρά το γεγονός ότι κατά την παραλαβή το 2007 (12 νέα ελικόπτερα αυτού του τύπου) διαπιστώθηκαν προβλήματα και παρέμεινε για δύο χρόνια σε αχρησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου