Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Επιτυχής καρδιοχειρουργική επέμβαση σε μωρό στο Ωνάσειο!

Επιτυχής καρδιοχειρουργική επέμβαση σε μωρό στο Ωνάσειο

Με επιτυχία διενεργήθηκε εξαιρετικά πολύπλοκη καρδιοχειρουργική επέμβαση, η οποία φέρει το όνομα του εμπνευστή της, Norwood, σε βρέφος 7 μηνών στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Η επέμβαση εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση του Συνδρόμου Υποπλαστικής Αριστερής Κοιλίας. Η πάθηση αυτή συνίσταται στην ελλιπή ανάπτυξη της αριστερής πλευράς της καρδιάς (που είναι και η πιο σημαντική). Πριν από μερικά χρόνια η έκβαση της πορείας της υγείας των ασθενών με το Σύνδρομο αυτό ήταν μοιραία.

Τον Νοέμβριο 2009 γεννήθηκε στην Αθήνα ένα παιδί με το «Σύνδρομο Υποπλαστικής Αριστερής Κοιλίας», το οποίο διακομίστηκε στο ΩΚΚ για περαιτέρω αντιμετώπιση.

Μετά από λεπτομερή και ενδελεχή έλεγχο από το Παιδοκαρδιολογικό Τμήμα υπό τη διεύθυνση του κ. Σπυρίδωνα Ράμμου, αποφασίστηκε η χειρουργική αντιμετώπιση.

Στις 18 Νοεμβρίου 2009 το παιδί υποβλήθηκε στην πρώτη φάση της επέμβασης Norwood με επιτυχία. Η μετεγχειρητική του πορεία ήταν ανεπίπλεκτη.

Σε ηλικία 6 μηνών και αφού το παιδί είχε μεγαλώσει αρκετά, προσήλθε εκ νέου στο ΩΚΚ και μετά από νέο καρδιολογικό έλεγχο αποφασίστηκε η εκτέλεση της δεύτερης φάσης της επέμβασης Norwood. Το παιδί ανέρρωσε και πήρε εξιτήριο σε άριστη γενική κατάσταση πριν από λίγες ημέρες.

Οι επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν από τους ιατρούς του Καρδιοχειρουργικού Τμήματος Παίδων & Συγγενών Καρδιοπαθειών, κ.κ. Πρόδρομο Αζαριάδη, Διευθυντή και Φώτιο Μητρόπουλο, Υποδιευθυντή.

Πηγή : ΙΕΡΟΣ ΑΓΩΝ VS MATAKIAS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου