Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ… ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΣ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Έναν κροκόδειλο, μήκους περίπου 3 μέτρων, που τρώει τους σκύλους και άλλα κατοικίδια σε γειτονιά στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών αναζητούν οι Αρχές, οι οποίες έχουν μάλιστα εκδώσει άδεια, ακόμη και για τη θανάτωση του ζώου.

“Οι αλιγάτορες συνήθως, για τις ‘μετακινήσεις’ τους, χρησιμοποιούν το αποχετευτικό σύστημα, με αποτέλεσμα ο εντοπισμός τους να είναι ιδιαίτερα δύσκολος”, δήλωσε στην Telegraph ο Gary Morse, από την Επιτροπή για την προστασία ψαριών και ειδών της άγριας φύσης.

Ο ίδιος επεσήμανε πως είναι πρωτοφανής η έκδοση άδειας, που επιτρέπει σε όποιον εντοπίσει το ερπετό, να το θανατώσει.

Κάτοικοι στη Φλόριντα ανέφεραν στις Αρχές τη Δευτέρα (26/07) ότι ο αλιγάτορας έφαγε ένα σκύλο, που “σύχναζε” κοντά στους σωλήνες του αποχετευτικού συστήματος.

Μία ημέρα μετά, ο αλιγάτορας εθεάθη κοντά στην αγορά κρεάτων της περιοχής, ωστόσο, μέχρι να φτάσει στο σημείο ο Charles Carpenter, ένας φιλόδοξος κυνηγός του, είχε εξαφανιστεί.

Ο κ. Morse είπε ακόμη, πως δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έδιναν στην πραγματικότητα τροφή στον αλιγάτορα, με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμα πιο δύσκολο το να παγιδευτεί με δόλωμα.

“Δεν είναι πεινασμένος και έχει πολλά σημεία, όπου θα μπορούσε να κρυφτεί”, υπογράμμισε, ενώ ο αποφασισμένος να τον “συλλάβει” Carpenter, δήλωσε πως θα χρησιμοποιήσει κυνηγετικό τουφέκι ή ημιαυτόματο όπλο, για να τον πιάσει.

Πηγή : cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου