Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Με φιλικό διακανονισμό έληξε η υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης

Στη Hewlett-Packard

Σε φιλικό διακανονισμό κατέληξαν τελικά ο πρώην γενικός διευθυντής της Hewlett-Packard Μαρκ Χερντ και η συμβασιούχος Τζόντι Φίσερ, η οποία τον είχε κατηγορήσει για σεξουαλική παρενόχληση.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια, επέλυσε «εξωδικαστικά την αγωγή με τον Μαρκ». «Είμαι κατάπληκτη και λυπημένη που ο Μάρκ Χερντ έχασε τη δουλειά του εξαιτίας αυτής της υπόθεσης. Πρόθεσή μου δεν ήταν αυτό», προσθέτει.

Όπως αναφέρει, ο πρώην γενικός διευθυντής της εταιρείας κι εκείνη ουδέποτε είχαν σχέση ή στενή σεξουαλική σχέση. Συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 2007 κατά τη συνέντευξη για εργασία συμβασιούχου για την εταιρεία.

«Στην ΗΡ είχα συμβόλαιο για να εργασθώ σε περιστάσεις που σχετίζονταν με σημαντικούς πελάτες, ή σε συνέδρια διευθυντών σε όλη τη χώρα και το εξωτερικό. Εκπαιδεύθηκα για τα γεγονότα αυτά, εργάσθηκα σκληρά και εκτιμώ το γεγονός πως εργάσθηκα για την ΗΡ», τονίζει η ίδια, καταλήγοντας: «εύχομαι τα καλύτερα για τον Μάρκ και την οικογένειά του».

Ο Χερντ παραιτήθηκε την Παρασκευή έπειτα από τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση της Φίσερ, οι οποίες οδήγησαν σε εσωτερική έρευνα, που κατέληξε στο συμπέρασμα πως μ’όλο που ο διευθυντής δεν παρέβη τον κώδικα παρενόχλησης, ωστόσο διατηρούσε «προσωπική και στενή σχέση» με τη συγκεκριμένη εργαζόμενη, την οποία όφειλε να έχει καταστήσει γνωστή.

Επιπλέον, αποδείχθηκε πως ο πρώην διευθυντής είχε πραγματοποιήσει έξοδα και είχε παραποιήσει τιμολόγια για να καλύψει τη σχέση του με τη Φίσερ. Ο Χερντ εγκατέλειψε την ΗΡ λαμβάνοντας αποζημίωση και πριμ που ανέρχονται στα 28 εκατ. δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου