Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Αλκοόλ και τσιγάρα ζητούν οι εγκλωβισμένοι

Αλκοολ και τσιγάρα ζητούν οι εγκλωβισμένοι μεταλλωρύχοιΑλκοόλ και τσιγάρα ζητούν οι 33 Xιλιανοί μεταλλωρύχοι που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε βάθος 700 μέτρων για περισσότερες από τρεις εβδομάδες, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας El Pais.

Όπως σημειώνεται πολλοί από αυτούς είναι αλκοολικοί και τοξικομανείς και ήδη αντιμετωπίζουν σύνδρομο στέρησης. Ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα που επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Υγείας της Χιλής Χάιμε Μανάλιτς το αίτημά τους δεν πρόκειται να γίνει δεκτό.

«Ορισμένες φορές δεν είναι σκόπιμο να απαλλαγεί κάποιος απότομα από μία εξάρτηση, αλλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους στείλουμε βιταμίνες Β» είπε ο ίδιος.
Μέχρι στιγμής το στερητικό σύνδρομο που ήδη αντιμετωπίζουν κάποιοι από αυτούς ως αποτέλεσμα των εξαρτήσεών τους δεν έχει επηρεάσει τις μεταξύ τους σχέσεις παρά τις συνθήκες κάτω υπό τις οποίες βρίσκονται ενώ προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με χιούμορ.

Οι εργασίες για τη διάνοιξη της πρώτης σήραγγας θα ξεκινήσουν σήμερα Δευτέρα, αλλά η επιχείρηση διάσωσης θα διαρκέσει έως και τέσσερις μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου