Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Στο σκαμνί ο “δράκος” των 1000 βιασμών!

Μέσα σε 22 χρόνια έκανε περίπου 1000 βιασμούς σκορπώντας τον τρόμο σε κάθε γυναίκα. “Μισούσα τις έξυπνες γυναίκες και ήθελα να τις εξευτελίσω” είπε στο δικαστήριο.

Άρχισε χθες στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας η δίκη 46χρονου μεταλλεργάτη ο οποίος «διεκδικεί» το άτυπο παγκόσμιο ρεκόρ βιασμών και αποπειρών βιασμού, αφού έχει ομολογήσει περισσότερες από χίλιες σεξουαλικές επιθέσεις σε τέσσερις κεντροευρωπαϊκές χώρες σε διάστημα 22 ετών- δηλαδή σχεδόν 50 βιασμούς ετησίως!

Συνήθεις στόχοι του γερμανού «δράκου» ήταν γυναίκες που ζούσαν μόνες τους. Παρακολουθούσε για ώρες ή και ημέρες τα σπίτια τους ώστε να βεβαιωθεί ότι δεν μπορούσαν να ζητήσουν βοήθεια. Χρησιμοποιούσε μάλιστα συστηματικά ένα κόλπο που δανείστηκε από την ταινία «Η σιωπή των αμνών»: προσποιούνταν ότι είχε σπασμένο χέρι και ζητούσε να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα του θύματός του για να της επιτεθεί μόλις εκείνη τον έβαζε στο σπίτι της.

Κάτι παρόμοιο έκανε στην ταινία ένας μανιακός δολοφόνος, ο οποίος ζητούσε δήθεν βοήθεια από γυναίκες για να μεταφέρει μια πολυθρόνα στο φορτηγάκι του. Και όταν αυτές έσπευδαν, τις χτυπούσε στο κεφάλι και τις έκρυβε στην κλειστή καρότσα του αυτοκινήτου.
Πρόκειται για τον Γιόεργκ Π. (οι Αρχές της Γερμανίας δεν δίνουν στη δημοσιότητα το επώνυμό του ώσπου να βγει η απόφαση), έναν οικογενειάρχη και πατέρα δύο παιδιών, από το γραφικό χωριό Αλτεναρ της Ρηνανίας, ο οποίος κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων παραδέχτηκε ότι διακατέχεται από «μίσος για τις έξυπνες γυναίκες» και πως ένιωθε «μια ακόρεστη ανάγκη να τις ταπεινώνει και να τις εξευτελίζει» με κάθε μέσον, προκειμένου να τις «εκδικηθεί».

Οπως ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ο κατά συρροή βιαστής, η ελλιπής του μόρφωση - δεν γράφει ούτε διαβάζει καλά - του προκάλεσε βαθιά διαταραχή προσωπικότητας και του δημιούργησε την ανάγκη να «αυτοεπιβεβαιώνεται σεξουαλικά». Ακόμη και κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στη Λίμνη Κονστάνς στη Νότια Γερμανία, ο «υπεράνω υποψίας» οικογενειάρχης ξεγλιστρούσε με διάφορες δικαιολογίες για να επιτεθεί σε ανύποπτες γυναίκες. Προσπάθησε, είπε, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του κάνοντας πληρωμένο σεξ με ιερόδουλες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Με τα χρόνια έγινε πιο απρόσεκτος: έφευγε τη νύχτα από το σπίτι του οπλισμένος με ένα μαχαίρι και με μια αυτοσχέδια μάσκα από νάιλον κάλτσα, και έμπαινε στα σπίτια των θυμάτων του παραβιάζοντας πόρτες ή παράθυρα. «Υπέφερα, αλλά δεν μπορούσα να το σταματήσω» είπε στο δικαστήριο. Συνελήφθη μόλις τον περασμένο Μάρτιο, μετά την αποκάλυψη της ταυτότητάς του (μέσω DΝΑ) από τηλεοπτική εκπομπή στο Βέλγιο, μια από τις χώρες όπου δρούσε. Αν και οι περισσότερες επιθέσεις έγιναν εντός των γερμανικών συνόρων, ο άνδρας φαίνεται πως είχε επιτεθεί σε δεκάδες γυναίκες στο Βέλγιο, στην Ολλανδία και στο Λουξεμβούργο.

Η δίκη του Γιόεργκ Π. αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος Οκτωβρίου, και ο μεταλλεργάτης αναμένεται να καταδικαστεί στη μέγιστη ποινή που προβλέπει η γερμανική νομοθεσία: 15 χρόνια κάθειρξης. Κατά πάσα πιθανότητα θα εισαχθεί σε ψυχιατρική κλινική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου