Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ζωή χωρίς αξία

Το να πλένεις τα τζάμια σε έναν ουρανοξύστη χωρίς να είσαι δεμένος, ισοδυναμεί με απόπειρα αυτοκτονίας, όμως η φωτογραφία ενός τουρίστα στο Ντουμπάι αποδεικνύει ότι για τους μετανάστες είναι καθημερινότητα.
Είναι ένα από τα υψηλότερους ουρανοξύστες του κόσμου. Αλλά τι θα πρέπει να γίνει εάν χρειαστεί να καθαριστούν τα παράθυρα; Βρισκόμαστε σε έναν από τους πιο διάσημους ουρανοξύστες στην Jumeirah Beach του Ντουμπάι.

Ένας νεαρός εργαζόμενος μετανάστης περπατώντας πάνω σ’ ένα στενό πρεβάζι στον 34ο όροφο του πολυτελούς κτηρίου προσπαθεί έχοντας μόνο τη βούρτσα καθαρισμού και χωρίς να είναι δεμένος με προστατευτικά λουριά ασφαλείας να καθαρίσει τα τζάμια του ουρανοξύστη.

Η φωτογραφία ντοκουμέντο τραβήχτηκε από έναν τουρίστα ενώ έκανε διακοπές στο Εμιράτο. Ενώ η ώρα είναι σχεδόν 12 το μεσημέρι και ο ήλιος καίει ο νεαρός αψηφώντας τον κίνδυνο προσπαθεί χωρίς να είναι δεμένος να κάνει τη δουλεία του παίζοντας κορόνα γράμματα τη ζωή του.

Οι ξένοι μετανάστες που εργάζονται στο Ντουμπάι αποτελούν μέρος αυτής της πόλης. Οι άνθρωποι αυτοί θεωρούνται δεύτερης διαλογής και είναι παγιδευμένοι σε άθλιες συνθήκες ζωής.

Κάθε βράδυ, εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες μετά τη δουλειά τους απομακρύνονται από τις κεντρικές περιοχές και μεταφέρονται σε μια απέραντη τσιμεντένια έκταση, μια ώρα απόσταση από την πόλη, για να τοποθετηθούν σε καραντίνα μέχρι το επόμενο πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου