Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Σε Αμερικανό επιχειρηματία πουλήθηκε η Aston Martin του Τζέιμς Μποντ

Ένας Αμερικανός επιχειρηματίας αγόρασε την Aston Martin DB5 του Τζέιμς Μποντ, έναντι 2,9 εκατομμυρίων λιρών (4,59 εκατομμύρια δολάρια) σε δημοπρασία που έγινε στο Λονδίνο.

Το αυτοκίνητο, μοντέλο του 1964, ήταν...
αυτό που οδηγούσε ο Σον Κόνερι στις ταινίες του Τζέιμς Μποντ "Goldfinger" και "Thunderball" .

"Αυτό είναι ένα αυτοκίνητο που πάντα το ήθελα και είναι το πιο διάσημο αυτοκίνητο στον κόσμο", δήλωσε ο επιχειρηματίας Χάρι Γιέγκι. "Σχεδιάζω να το εκθέσω στο ιδιωτικό μουσείο αυτοκινήτων που διατηρώ στο Οχάιο, όπως ακριβώς είναι", πρόσθεσε ο επιχειρηματίας.

Ο Χάρι Γιέγκι είναι μόλις ο δεύτερος ιδιοκτήτης του διάσημου αυτοκινήτου. Προηγούμενος ιδιοκτήτης και πωλητής στη δημοπρασία ήταν ο Αμερικανός ραδιοφωνικός παραγωγός Τζέρι Λι, που είχε αγοράσει την Aston Martin το 1969, έναντι 12.000 δολαρίων.

Το αυτοκίνητο είναι το ένα από τα δύο και το μόνο που εξακολουθεί να υπάρχει από εκείνα που οδηγούσε ο πράκτορας 007 στις ταινίες Goldfinger και Thunderball. Πουλήθηκε δε, με όλον τον ειδικό εξοπλισμό που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο για τις ανάγκες της ταινίας.

Ο πωλητής του αυτοκινήτου δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα που κέρδισε από τη δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου