Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Τα γκολ δημιούργησαν τάση

Όλο και περισσότεροι νεαροί Βρετανοί παραδέχονται ότι έχουν φιλήσει άτομα του ιδίου φύλου, αν και είναι στρέιτ. Σύμφωνα με νέα έρευνα το φαινόμενο ξεκίνησε από... τα γήπεδα.
Μια νέα τάση ανιχνεύει κοινωνιολογική έρευνα του πανεπιστημίου του Bath, καθώς το 89% αγοριών, μαθητών και φοιτητών, στη Βρετανία που αυτοπροσδιορίζονται ως στρέιτ, δηλώνουν ότι έχουν φιλήσει άτομα του ιδίου φύλλου, είτε ερωτικά είτε για άλλο λόγο.

Η τάση να ανταλλάσσουν οι μικροί Βρετανοί φιλιά έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια και όπως διαπιστώνει η έρευνα, η συνήθεια των ποδοσφαιριστών να αγκαλιάζονται και να φιλιούνται μετά την επίτευξη ενός γκολ, είναι κάτι που σαφώς έχει επηρεάσει τους νέους.

Εδώ και αρκετά χρόνια και παρά τα στερεότυπα για την ομοφυλοφιλία, οι αθλητές ήταν πολύ πιο πιθανό να φιλήσουν κάποιον άνδρα σε σχέση με όσους δεν ασχολούνταν με κάποιο άθλημα.

Περίπου το 80% όσων δεν είναι αθλητές, έχουν φιλήσει κάποιον άνδρα (για οποιονδήποτε λόγο, όχι απαραίτητα ερωτικό), ενώ το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 95% στους αθλητές.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από όσους νεαρούς συμμετείχαν στην έρευνα και δεν είχαν φιλήσει άτομο του ίδιου φύλλου, δεν βρήκαν κάτι άσχημο για όσους το έχουν κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου