Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Τα 6,9 δισ. θα αγγίξει την Πρωτοχρονιά ο παγκόσμιος πληθυσμός

Τα 6,9 δισεκατομμύρια θα φτάσει την Πρωτοχρονιά ο παγκόσμιος πληθυσμός, σύμφωνα με νέα γερμανική έρευνα, που στάθηκε αφορμή για να αναθερμανθεί η «διαχρονική» διαμάχη ανάμεσα στους επιστήμονες για το μέλλον την ανθρωπότητας. Τα νέα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Γερμανικό Ιδρυμα για τον Παγκόσμιο Πληθυσμό (DSW), το οποίο έχει έναν «μετρητή πληθυσμού», που υπολογίζει τον τρέχοντα παγκόσμιο πληθυσμό από διάφορες πηγές ετήσιων δεδομένων.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, ο πληθυσμός της Γης αυξάνεται κατά 2,6 ανθρώπους κάθε δευτερόλεπτο. Ειδικοί προειδοποιούν ότι με αυτό τον ρυθμό το έτος 3000 θα αντιστοιχεί μόλις ένα τετραγωνικό μέτρο σε κάθε άνθρωπο

Παρά το γεγονός ότι το DSW -που προωθεί τον έλεγχο των γεννήσεων- δεν προέβλεψε την ακριβή ημερομηνία κατά την οποία ο πληθυσμός της Γης θα αγγίξει τα 7 δισεκατομμύρια, υπολογίζεται πως αυτό θα συμβεί στα μέσα του 2011. Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του DSW, ο υπολογιστής αναμένεται να γράφει 6.934.196.000 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, καταγράφοντας μια αύξηση της τάξης των 80 εκατομμυρίων από πέρυσι. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται κατά 2,6 ανθρώπους κάθε δευτερόλεπτο.

Στοιχεία
Τα στοιχεία στάθηκαν αφορμή για να ανοίξει νέος κύκλος επιστημονικής αντιπαράθεσης σχετικά με την ικανότητα του πλανήτη μας να αντέξει την πληθυσμιακή πίεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου