Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Ο καιρός σήμερα

Λίγες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, παγετό το πρωί στα ηπειρωτικά που στα βόρεια θα είναι ισχυρός και επιδείνωση του καιρού από τις βραδινές ώρες στη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα με βροχές, τοπικές καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, περιμένουμε την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα ενταθούν σημαντικά και θε επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ημιορεινές περιοχές της Β. Ελλάδας και της Ηπείρου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -12 έως 6 βαθμούς στη Δ. Μακεδονία, από -6 έως 8 στην υπόλοιπη Β. Ελλάδα, από -4 έως 9 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από -3 έως 12 - 13 στη Δ. Ελλάδα, από -2 έως 12 βαθμούς στη Ν. Ελλάδα, από 3 έως 9 στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και από 6 έως 13 - 14 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί - νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενιχυόμενοι αργά το βράδυ στα νότια σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις. Ισχυροί ανατολικοί - νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σημαντικά φτάνοντας κατά τόπους στα επίπεδα των 8 - 9 μπ.

Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν δίνοντας αργά το βράδυ τοπικές βροχές, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Τη νύχτα οι βροχές θα ενταθούν, ενώ θα χιονίσει στην Πάρνηθα. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12 βαθμούς αλλά στα βόρεια οι μεγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 8 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν και παγετό τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 7 βαθμούς. Ασθενείς άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου