Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Επιχείρηση «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας

Επιχείρηση-«σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας με στόχο τη σύλληψη και τον έλεγχο των παράνομων μεταναστών και των εγκληματικών ομάδων βρίσκεται στα συρτάρια της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, το σχέδιο προβλέπει τη συντονισμένη δράση φορέων και υπουργείων σε διάστημα που κυμαίνεται από μερικές ώρες έως 48 ώρες.

Προκειμένου να εφαρμοστεί θα πρέπει να έχουν γίνει συντονισμένες ενέργειες των συναρμόδιων υπουργείων (Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών), προκειμένου να είναι αρχικά δυνατός ο έλεγχος της νομιμότητας και να τεθούν σε εφαρμογή οι προβλεπόμενες διαδικασίες για κάθε κατηγορία μεταναστών. Στο σχέδιο περιλαμβάνεται η δημιουργία ειδικού χώρου στο ανενεργό στρατόπεδο της Ριτσώνας.

Η πρόταση για την αξιοποίηση του στρατοπέδου χρονολογείται από το 2009 και είχε επανεξεταστεί από τον τέως υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ωστόσο, λόγω των αντιδράσεων των κατοίκων της περιοχής, δεν προχώρησε. Τελικά, η πρόταση επανήλθε από τον νέο υπουργό Χρήστο Παπουτσή. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η διαθεσιμότητα του συγκεκριμένου στρατοπέδου κρίνεται απολύτως απαραίτητη για να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο-«σκούπα» στο Κέντρο της Αθήνας. Για την ώρα, πάντως, δεν κρίνεται απαραίτητη η εφαρμογή του όλου σχεδίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μικρότερης κλίμακας επιχειρήσεις πραγματοποιούνται ήδη σε άλλες πόλεις της χώρας, όπως στον Βόλο, όπου τις τελευταίες εβδομάδες απελάθηκαν δεκάδες παράνομοι μετανάστες. Υπενθυμίζεται ότι για την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο πραγματοποιήθηκε εντός της εβδομάδας ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή κορυφαίων υπουργών.

Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι να θέσει σε εφαρμογή το ταχύτερο δυνατόν το σχέδιο «Δράση για την Αθήνα» που έχει εκπονηθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Πηγή : 24GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου