Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Κλειστό 496 φορές το κέντρο της Αθήνας

Κλειστό 496 φορές το κέντρο της ΑθήναςΔύο πορείες κάθε ημέρα στην πρωτεύουσα.
Συνολικά 496 φορές παρέμεινε κλειστό το κέντρο της Αθήνας, μέσα στο 2010, λόγω των απεργιακών διαδηλώσεων των εργαζομένων κατά των μέτρων της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, από τις 3 Μαρτίου του 2010, την ημέρα που η κυβέρνηση εξήγγειλε την πρώτη δέσμη μέτρων για οικονομικές περικοπές, έχουν απεργήσει οι επαγγελματίες σε όλους σχεδόν τους κλάδους: από τους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς ως τους κατόχους βυτιοφόρων, τους εργαζομένους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τους λιμενεργάτες, τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, τους περιπτερούχους.....

Την ίδια ώρα, οι πολίτες και οι καταστηματάρχες έχουν βιώσει μία απίστευτη ταλαιπωρία, λόγω των διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο κέντρο της πρωτεύουσας με συχνότητα 2 κάθε ημέρα. Την ίδια στιγμή, οι κινητοποιήσεις μεταδίδονται από τα ξένα μέσα ενημέρωσης, τα οποία προβάλλουν τα αιτήματα των διαδηλωτών, αλλά και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες και οι τουρίστες.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής», το κόστος από τις σχεδόν καθημερινές κινητοποιήσεις δεν είναι δυνατό να υπολογιστεί, καθώς η Στατιστική Υπηρεσία δεν καταγράφει τις απεργίες και τις πορείες. Ωστόσο, είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος ότι το συχνό κλείσιμο του κέντρου ζημιώνει υπηρεσίες, εμπόρους και πολίτες.
24wro.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου