Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΤΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΦΑΒΟΡΙ Η ΦΕΤΙΝΗ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΟΣΚΑΡ

Ο Βασιλιάς κράτησε το λόγο του
 Ο Λόγος του Βασιλιά με αντεπίθεση την τελευταία ώρα της απονομής των βραβείων Όσκαρ, πήρε όπως αναμενόταν το Όσκαρ Καλύτερης ταινίας.

Ο Τομ Χούπερ πήρε το Όσκαρ σκηνοθεσίας, για τον Λόγο του Βασιλιά και ο Ντέιβιντ Φίντσερ, του Social Network, μάλλον θα γίνει ο Σκορτσέζε της εποχής μας, που τον αγνοούσαν επί χρόνια στις απονομές για λόγους ανεξήγητους.....




Από τα χέρια της Σάντρα Μπούλοκ, ο Κόλιν Φερθ, πήρε το Όσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου για τον Λόγο του Βασιλιά. Σίγουρα η φετινή απονομή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί απονομή των εκπλήξεων. Πάντως ο Φερθ πήρε δίκαια το χρυσό αγαλματίδιο, καθώς δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι δεν είχε ισχυρό ανταγωνισμό.

Ωστόσο, στον λόγο που εκφώνησε όταν πήρε το αγαλματίδιο, ο κόσμος βαρέθηκε τόσο πολύ που σκέφτηκαν να του το πάρουν πίσω.
"Αισθάνομαι ότι η καριέρα μου έφτασε στο απόγειό της" δήλωσε χαρακτηριστικά

Όπως αναμενόταν η Νάταλι Πόρτμαν κέρδισε το βραβείο Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου, για τη ερμηνεία της στον Μαύρο Κύκνο. Το παρέλαβε από τα χέρια του Τζεφ Μπρίτζες (αυτό και αν είναι τιμή).
Συνολικά, ο Λόγος του Βασιλιά κέρδισε τέσσερα Όσκαρ σε βασικές κατηγορίες (ταινίας, σκηνοθεσίας, Α' Ανδρικού  και πρωτότυπου σεναρίου). Τέσσερα βραβεία κέρδισε το Inception, με τρία ακολουθεί το Social Network.
Από δύο Όσκαρ απέσπασαν τα The Fighter, Toy Story 3 και Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων.
Βαρετή η φετινή τελετή
Η τελετή απονομής των Όσκαρ στο στο Kodak Theatre του Λος Άντζελες, δεν ήταν φέτος ιδιαίτερα εντυπωσιακή και μάλλον θα πρέπει του χρόνου να επιστρέψουν στους κωμικούς. Χωρίς χιούμορ δεν πας πουθενά
Για να προσελκύσει νεανικό κοινό, φέτος η Ακαδημία επέλεξε την Αν Χάθαγούει και τον Τζέιμς Φράνκο, ως οικοδεσπότες. Δεν ξέρουμε αν το προσέλκυσε, αλλά πιθανότατα έδιωξε τους υπόλοιπους.

Το ζευγάρι ξεκίνησε το σόου με ένα έξυπνο μοντάζ στο οποίο "συμμετείχαν" στο Inception, προσπαθώντας να μπουν στο μυαλό του Μπάλντγουιν, που ήταν παρουσιαστής πέρσι, ώστε να δουν πώς τα κατάφερε.
Πάντως ο Τζέιμς Φράνκο έμοιαζε να έχει τον δεύτερο ρόλο, με τη Χάθαγουεϊ να κλέβει την παράσταση.
Το "αμάρτημα" της Μελίσα Λίο
Στη Δανία και την ταινία In a better world, απονεμήθηκε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, κατηγορία στην οποία ήταν υποψήφιος και ο Κυνόδοντας του Γιώργου Λάνθιμου.
Ακόμα και αν δεν τα κατάφερε, η ελληνική ταινία, ωστόσο είναι τεράστια επιτυχία το ότι ήταν υποψήφια και φυσικά αξίζουν συγχαρητήρια στους συντελεστές και τον σκηνοθέτη της.

Όπως αναμενόταν το Όσκαρ Β' γυναικείου ρόλου κατέληξε στη Μελίσα Λίο για την ερμηνεία της στο The Fighter. Παραλαμβάνοντας το Όσκαρ η Μελίσα Λίο, είπε την απαγορευμένη λέξη "F-word", όντας ιδιαίτερα αγχωμένη.
Όταν είδα την Κέιτ (να παίρνει το Όσκαρ) μου είχε φανεί πολύ εύκολο (F-easy), δήλωσε αγχωμένη.

Για την ίδια ταινία, απέσπασε το βραβείο β' ανδρικού ρόλου ο Κρίστιαν Μπέιλ, ο οποίος παραλαμβάνοντας το χρυσό αγαλματίδιο αναρωτήθηκε "τι κάνω ανάμεσά σας;"  αναφερόμενος στο ταλέντο που υπάρχει μέσα στην αίθουσα.
Ο Άαρον Σόρκιν κέρδισε, όπως αναμενόταν κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου για το Social, Network, ενώ στον Ντέιβιντ Σάιντλερ απονεμήθηκε το βραβείο καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου για τον Λόγο του Βασιλιά.
Στους Τρεντ Ρέζνορ και Άτικους Ρος (The Social Network), απονεμήθηκε το Όσκαρ καλύτερης μουσικής.
Το βραβείο σκηνογραφίας απέσπασε Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, ενώ το δεύτερο, εκείνο της φωτογραφίας απέσπασε το Inception.
Όσκαρ ήχου, αλλά και ηχητικών εφέ απέσπασε το Inception και μάλιστα από τα χέρια της Σκάρλετ Γιόχανσον
Το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους κέρδισε το Toy Story 3 , το οποίο ήταν και το μεγάλο φαβορί.
Επί σκηνής η Κέιτ Μπλάνσετ για το Βραβείο Καλύτερου Μακιγιάζ,το οποίο πηγαίνει στο Wolfman.
Βραβείο Κοστουμιών στην Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων.
Στη σκηνή η Amy Adams και ο πρώην Prince of Persia Jake Gylenhaal για τοβραβείο Καλύτερου Ντοκυμαντέρ μικρού μήκους. Και το Όσκαρ πηγαίνει στο Strangers No More.

Το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους απονεμήθηκε στο God of Love.
Το Όσκαρ Ντοκιμαντέρ, που δεν πήγε στο Exit through the gift shop του Μπάνγκσι, αλλά το Inside Job, αν και τα δύο ήταν φαβορί.
Το βραβείο Όσκαρ για  καλύτερο Μοντάζ πήγε, όπως αναμενόταν στο Social Network, ενώ έκπληξη αποτέλεσε το Όσκαρ Φωτογραφίας, που αντί για το Αληθινό Θράσος, κατέληξε στο Inception.

Το βραβείο Όσκαρ για ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκουςαπέσπασε το "Lost Thing".
Τζουντ Λο και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ απένειμαν το βραβείο για τα οπτικά εφέ στο Inception
Το Toy Story 3 απέσπασε το βραβείο Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού.
Δείτε στο βίντεο τις πώς παρουσιάστηκαν οι σταρ στο κόκκινο χαλί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου