Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Στη φυλακή οι επίορκοι εφοριακοί

Στη φυλακή οι επίορκοι εφοριακοίΠοινές κάθειρξης από 5 έως 10 χρόνια επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε βάρος τριών εφοριακών οι οποίοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ ύψους 30 δισ. δρχ. από ιδιοκτήτες εταιριών-μαϊμού που παρουσίαζαν εικονικές εξαγωγές.

Οι ποινές αφορούν την πρώην προϊσταμένη του τμήματος ΦΠΑ της Α’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, η οποία είναι ήδη κρατούμενη στις φυλακές Διαβατών, και δύο πρώην διευθυντές της υπηρεσίας. Η πρώτη καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών ενώ οι άλλοι δύο σε ποινές κάθειρξης 5 και 8 ετών. Η υπόθεση αφορούσε παράνομες επιστροφές 800 εκατομμυρίων δρχ. σε εταιρεία της Θεσσαλονίκης, την περίοδο 1998/99.

Επίσης για το δικαστήριο επέβαλε ποινές φυλάκισης 4 ετών στον λογιστή Ν.Κ. και σε ιδιώτη έμπορο για την ίδια υπόθεση, ενώ αθωώθηκαν δύο υπάλληλοι της ΔΟΥ. Σχετικά με τον λογιστή του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Κυρίως γιατί από το περασμένο καλοκαίρι είχε υποβάλλει στην εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης δύο πολυσέλιδες αναφορές με τις οποίες κατήγγειλε επωνύμως δεκάδες εφοριακούς, τελωνειακούς, στελέχη διαφόρων ΔΟΥ για παράνομες δραστηριότητες κατά την τελευταία 10ετία. Τα στοιχεία αυτά αποτελούν τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίστηκε η εισαγγελική έρευνα που διεξάγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου