Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Όλο το παρασκήνιο από τη χθεσινή πρεμιέρα του Greek Idol

Συζητήθηκε, σχολιάστηκε με τα καλύτερα λόγια και τελικά βγήκε στον αέρα. Στις 20.59 ακριβώς η παραγωγή βγήκε ζωντανά από το «βασιλικό στούντιο» των Pro στην Παλλήνη.
Με ένα μικρό intro η παραγωγή του «Greek Idol» υποδέχθηκε τους παλιούς και νέους της φίλους.

Με ένα ελαφρώς επεξεργασμένο σκηνικό σε νέα ώρα μετάδοσης, με νέα φιλόδοξα αστέρια που αναζητήθηκαν και βρέθηκαν, αλλά και με αλλαγές στην σύνθεση της κριτικής επιτροπής το Greek Idol ξεκίνησε  μάλλον θεαματικά.......



Υπό τους ρυθμικούς ήχους των χορευτικών κομματιών η Ρούλα Κορομηλά έκανε την είσοδο της καλωσορίζοντας το κοινό και τους τηλεθεατές. Στο στούντιο την καλωσόρισαν με χειροκροτήματα, συνθήματα και πανό οι εκατοντάδες φίλοι που βρέθηκαν από νωρίς στις εγκαταστάσεις.  Έξι ολόκληρα λεπτά διήρκησαν τα εισόδημα της Ρούλας Κορομηλά. Την σκυτάλη έλαβε η Μαριάντα Πιερίδη. Στα αγγλικά και συνοδευόμενη από ρυθμική μουσική είπε: «Επιτρέψτε μου να σας συστήσω τους δεκαπέντε φίλους μου». Η κάμερα κίνησε στα αριστερά και μας έδειξε τον Παναγιώτη που τραγούδησε Playback μαζί με τους υπόλοιπους δεκατέσσερις το κομμάτι «On The Floor» της Jennifer Lopez.  

Στην συνέχεια εμφανίστηκαν στην λαμπερή σκηνή του Greek Idol ο Κώστας Καπετανίδης, η Έλλη Κοκκίνου και ο Πέτρος Κωστόπουλος. «Κάνατε πολύ καλή δουλειά», δήλωσε η εμφανώς αγχωμένη παρουσιάστρια. Νέα αλλαγή? Το τραπέζι των κριτών έχει τοποθετηθεί ακριβώς στην άκρη της σκηνής.

Πρώτος εμφανίστηκε ο Δημήτρης που τραγούδησε Bon Jovi και συγκεκριμένα το κομμάτι «Its my life». Η Έλλη Κοκκίνου μίλησε για σπάνια φωνή που έχει μέλλον στο Greek Idol. Ο Κώστας Καπετανίδης είπε: «Είναι δυναμίτης και θα είσαι στην πεντάδα που θα επιλέξει το κοινό». Ο Πέτρος Κωστόπουλος συμπλήρωσε: «Ήταν πύραυλος. Αν έχω άλλες πέντε τέτοιες εμφανίσεις θα έχουμε ένα τα πιο τραγουδιστικά και επιτυχημένα talent show της ελληνικής τηλεόρασης».

Δεύτερη ανέβηκε στην σκηνή η Κατερίνα Μορένα. Μετά από το βίντεο των συστάσεων, η υποψήφια ερμήνευσε το κομμάτι της Έλενας Παπαρίζου με τίτλο «Το φως στην ψυχή». Η Έλλη Κοκκίνου είπε για την 20χρονη ότι είναι στρατιώτης, ενώ ο Πέτρος Κωστόπουλος δήλωσε πως δεν ενθουσιάστηκε την πρώτη φορά όταν την είδε, αλλά στην συνέχεια είδε θεαματική εξέλιξη. Ο Καπετανίδης προηγουμένως είπε: «Ήσουν εκπληκτική, ελπίζω να μην ψηφίσει μόνο η Νάουσα, αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα».

Τρίτος εμφανίστηκε ο Γιώργος που στο stage ερμήνευσε το κομμάτι «Είναι στιγμές» του Αντώνη Ρέμου.  Αφού έγιναν οι τηλεοπτικές συστάσεις με την Ρούλα Κορομηλά, τον λόγο έλαβε η κριτική επιτροπή. «Ήσουν υπέροχος» είπε ο Πέτρος Κωστόπουλος, ενώ η Έλλη Κοκκίνου πρόσθεσε «η αγωνία έπαιξε δημιουργικό ρόλο και έβγαλες έναν εαυτό που ήταν εντυπωσιακός». Ο Καπετανίδης πάλι είπε: «Αρχίζω να αγχώνομαι. Σίγουρα θα είσαι στο επόμενο. Περιμένω κάτι πιο δυναμικό».

Η Ρούλα έστειλε τους τηλεθεατές στο πρώτο διαφημιστικό διάλειμμα της εκπομπής.

Η επιστροφή από τις διαφημίσεις συνοδεύεται με πολλά κοντινά στην Μαριάντα Πιερίδη που έχει αναλάβει την μουσική ψυχαγωγία του κοινού κατά την διάρκεια των διαφημίσεων.

Τέταρτη η Μαριάννα που είναι μόλις 16 χρόνων. Το γνωστό βίντεο συστάσεων και η νεαρή βρίσκεται στο stage όπου ερμηνεύει το κομμάτι «Rolling in the deep» της Adele. Η Μαριάννα παίζει με την κάμερα, χαμογελά και δείχνει να κατέχει άψογα το επικοινωνιακό. Κάτι που παρατηρεί και η Ρούλα Κορομηλά. Ο Πέτρος Κωστόπουλος είπε «Έσκισες», η Έλλη Κοκκίνου «Είσαι καταπληκτική, μικρή αλλά καταπληκτική, η κίνηση σου καθαρά σαν εκείνη ενός μοντέλου», ενώ ο Καπετανίδης ολοκλήρωσε «οι δύο σας τα είπατε όλα, συμφωνώ με όλα».

Πέμπτος ο Χρύσανθος που ερμηνεύει το κομμάτι του Γιώργου Παπαδόπουλου «Σώμα με σώμα». Στο βίντεο γνωριμίας προβάλλονται φωτογραφίες από προσωπικές στιγμές του ιδίου σε διάφορες μουσικές εμφανίσεις. Ο Κώστας Καπετανίδης είπε «Δεν τον πίστεψα στην αρχή, διατηρώ επιφυλάξεις», στο ίδιο κλίμα και η Κοκκίνου «Ήσουν χρονικά λάθος και μπήκες λάθος, το διόρθωσες όμως». Ο Κωστόπουλος συμπλήρωσε: «Θέλεις ζέσταμα».

Νέο διαφημιστικό Break για το Greek Idol και νέα κοντινά πλάνα στην Μαριάντα Πιερίδη που δείχνει να απολαμβάνει την θέση της στα ντέσκ.

Έκτη στην σκηνή η Κέρεν που επέλεξε το «So What» της P!nk και στο βίντεο γνωριμίας εξέφρασε την επιθυμία της να παραμείνει στην δεκάδα. Ο Πέτρος Κωστόπουλος αναφώνησε «Είναι κουκλάρα». «Μία γραμματέας που εξελίσσεται σε κουκλάρα» συμπλήρωσε η Κοκκίνου και ο Καπετανίδης ολοκλήρωσε με άλλο ένα κομπλιμέντο «Η σκηνική σου παρουσία με κέρδισε και ελπίζω να κέρδισες και το τηλεοπτικό κοινό.

Έβδομη η Μαρία που είναι το μοναδικό για φέτος ταλέντο προερχόμενο από την Κύπρο. Η 23χρονη επέλεξε το κομμάτι «Καρδιά μου εγώ!» της Ελευθερίας Αρβανιτάκης. Ο Κώστας Καπετανίδης στην κριτική του έκανε μία πρόβλεψη «Σε βλέπω στον τελικό».  Ο Κωστόπουλος πάλι «Ήσουν εξαιρετική και επέλεξες και ένα δύσκολο κομμάτι».

Η παραγωγή πλέον τρέχει με πιο γρήγορους ρυθμούς και οι συνεντεύξεις των διαγωνιζόμενων κρατούν λιγότερο χρόνο. Κάτι που παρατήρησαν αρκετοί και στο Live Blogging του tvnea.

Στην σκηνή λοιπόν, ο Κωνσταντίνος που μετά το βίντεο συστάσεων ερμηνεύει το «I wanna fall in love» του Chris Isaak. Για να πάρει από την επιτροπή θετική ανταπόκριση και από το κοινό θερμό χειροκρότημα. «Κωνσταντίνε τα πήγες πάρα πολύ καλά και μπράβο σου, βέβαια δεν φτάνει να το πω εγώ, πρέπει να αποφασίσει το κοινό». Η Κοκκίνου: «Επένδυσες λιγότερο στην εμφάνιση σου και περισσότερο στην φωνή και βγήκες κερδισμένος». Ο Κωστόπουλος: «Είσαι ωραίο παλικάρι και με εντυπωσίασες και ήσουν καλύτερος και από τις τέσσερις φορές που σε έχουμε ακούσει». 

Νέο διαφημιστικό διάλειμμα για το Greek Idol.

Ένατη η Ερωφίλη που μετά τις συστάσεις σε οπτικοακουστική μορφή επιλέγει να εκπλήσσει τους τηλεθεατές με το κομμάτι «Κόκκινη Γραμμή» της Νατάσας Θεοδωρίδου. «Ήσουν στατική και δεν μου άρεσες σε αυτό, το κοινό ελπίζω να σε επιλέξει», είπε ο Καπετανίδης. Γεγονός που έκανε ολίγον έξαλλο τον Κωστόπουλο. «Κόκκινη γραμμή τραγουδάει, τι να κάνει? Να το ρίξει στο τσιφτετέλι?». Η Έλλη Κοκκίνου συμπλήρωσε: «Ήσουν ακριβώς, όπως έπρεπε».

Την δεκάδα κλείνει η Κατερίνα  από τα Χανιά, η οποία θέλει να γίνει τραγουδίστρια για να μπορεί να ξυπνάει κάθε πρωί για το τραγούδι και ευχαριστώντας με την φωνή της τον κόσμο. Ερμηνεύει το «Russian Roulette»  της Rihanna.  Η νεαρή μπροστά στην κριτική επιτροπή γίνεται αποδέκτης κομπλιμέντων «Τραγούδησες πάρα πολύ καλά», ενώ ο Κωστόπουλος συμπλήρωσες «Άφησες το μπίτσι και έγινες νενενέ νενενέ γλυκούλα».

Ενδέκατος στην κριτική επιτροπή ο Χρήστος. Στις συστάσεις ο ίδιος δηλώνει πως τώρα με το Greek Idol έχει περισσότερες προτάσεις για εξόδους. Επιλέγει ένα κομμάτι έκπληξη και γενικά ασυνήθιστο για ποπ… talentshow. Το «RockN Roll στο κρεβάτι» του Παύλου Σιδηρόπουλου. Γίνεται αποδέκτης έντονου  χειροκροτήματος αλλά και μία επιφυλακτικής κριτικής επιτροπής. «Γατάκι στην κάμερα, αλλά το τραγούδι αρκετά δύσκολο», δήλωσε ο Κωστόπουλος.

Στην σκηνή του Idol ο … Άρης! Πριν προλάβει να εκστομίσει το όνομα του, κοπέλες στο στούντιο αρχίζουν να φωνάζουν δυναμικά το όνομα του. «Light My Fire» από Will Young και οι θετικές κριτικές ρέουν άφθονες. «Καταπληκτικός, τέλεια ερμηνεία, όλα άψογα».

Διαφημιστικό για το Greek Idol και δουλίτσα για την Μαριάντα Πιερίδη.

Μετά το σύνθημα της Ρούλας πέφτει και το βίντεο της Χρύσας, η ίδια επιλέγει το «ο άνθρωπος μου» της Άλκηστης Πρωτοψάλτης. Είναι η πρώτη και μόνη που κατά την ερμηνεία… γονατίζει. Δέχεται ένα ένθερμο χειροκρότημα και η Ρούλα κάνει αναφορές στο «Καλώς τους». Ο Κωστόπουλος στην κριτική σου: «Θέλει να γίνεις Θεολόγος? Σήμερα το βράδυ είχες άγχος και φάνηκε, παρ’ όλα ταύτα το κομμάτι το είπες ωραία και θα έχεις μέλλον στο Greek Idol».

Στην σκηνή θα βρεθεί σε λίγο ο Παναγιώτης και στο άκουσμα του ονόματος στο στούντιο επικρατεί πανδαιμόνιο. Το βίντεο πέφτει και ο Παναγιώτης βρίσκεται λίγα λεπτά στο stage για να ερμηνεύσει το «Sex On Fire» από τους Kings Of Leon. Πέρα από το δυνατό χειροκρότημα δέχεται και τα συγχαρητήρια της Ρούλας. Ο Κώστας Καπετανίδης για τον 14ο εμφανιζόμενο λέει: «Η μόνη ένσταση μου είναι το ενδυματολογικό. Θα προτιμούσα να είχες βάλει το στιλ σου. Κατά τα άλλα είσαι ένας μεγάλος καλλιτέχνης». Η Έλλη Κοκκίνου: «Είναι ωραίος τύπος με φωνή και αέρα επαγγελματία» και ο Καπετανίδης: «Είναι παλικάρι σαν star Αμερικάνος. Κινείται υπέροχα». Ο ίδιος στην συνέχεια πήρε το ψαλίδι και έκοψε λίγα από τα μαλλιά του.

Πανικός επικρατεί στο στούντιο με την εμφάνιση της Μαλού. Η νεαρή δέχεται απίστευτο χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους και ερμηνεύει το γαλλικό «Je Veux» της Zaz. Πριν την επιτροπή η Ρούλα δηλώνει: «Το ‘πες καλύτερα και από την Zaz», ενώ ο Καπετανίδης σηκώθηκε όρθιος για να χειροκροτήσει. Ο Κωστόπουλος είπε: «Έχει υπέροχα μάτια και κάθε φορά που την βλέπω απλά χαίρομαι. Τρελαίνομαι για Μαλού, Μωρό μου».

Η Ρούλα δίνει το σύνθημα και οι γραμμές ανοίγουν και φυσικό, το επόμενο διαφημιστικό διάλειμμα περιμένει τους τηλεθεατές.

Η επιστροφή δείχνει την Ρούλα, η οποία υποδέχεται την Πέγκυ Ζήνα με αγκαλιές και φιλιά. Η Πέγκυ Ζήνα αποκαλύπτει την εγκυμοσύνη της, οι κάρτες πέφτουν και η επιστροφή βρίσκει στο stage την ορχήστρα της ερμηνεύτριας.

Η λίστα των κομματιών που ερμήνευσε η τραγουδίστρια LIVE (!!!) στα δεκαπέντε λεπτά παρουσίας της ήταν: «Στον δικό μου τον πλανήτη», «Ρώτησα», «Έχει σύννεφα απόψε», «Έφυγες», «Ελα νύχτα», «Μάταια», «Μη ρωτάτε», «Ματώνω» και «Νόημα». 

Η Ρούλα της δίνει μία ανθοδέσμη με πλαστικά λουλούδια και πάει σε διάλειμμα και η ώρα δείχνει δώδεκα τα μεσάνυχτα.

Οι τηλεφωνικές γραμμές κλείνουν και η παραγωγή ρίχνει ένα αφιερωματικό βίντεο με τίτλο «Πως έφτασαν οι 15 στα Live». Η επιστροφή στο στούντιο θα βρει τους 15 όρθιους να περιμένουν στο stage.

Η διαδικασία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων έχει μόλις αρχίσει.

Ο Κωνσταντίνος καλείται να περάσει μπροστά και η Ρούλα του ανακοινώνει ότι δεν είχε αρκετούς ψήφους τηλεθεατών και θα πρέπει να περιμένει αν θα τον σώσει η επιτροπή.

Το ίδιο ανακοινώνει στην Μαριάννα. Επόμενος ο Δημήτρης που κάνει ένα βήμα μπροστά και η Ρούλα του ανακοινώνει πως περνάει στην ΔΕΚΑΔΑ.

Σειρά έχει η Μαλού που περνάει επίσης στην τελική ΔΕΚΑΔΑ. Αλλά και ο Άρης είναι στην ΔΕΚΑΔΑ. Ο Χρήστος θα πρέπει να περιμένει…! Στην συνέχεια περνάει μπροστά ο Παναγιώτης που παίρνει το πράσινο φως για τα επόμενα LIVE. H Μαρία ακολουθεί και είναι η Πέμπτη που κλείνει θέση στην ΔΕΚΑΔΑ. Η επιτροπή θα αποφασίσει και για το μέλλον του Χρύσανθου. Η Κατερίνα (Μορένα) θέτεται επίσης στην κρίση του κοινού. Ο Γιώργος είναι ο επόμενος που κλείνει εισιτήριο για την ΔΕΚΑΔΑ. Η Ρούλα καλεί τώρα την Ερωφίλη, την Κατερίνα Κουκουράκη και την Χρύσα κοντά της. Μόνο μία εκ αυτών έχει θέση στο Greek Idol.

Στο Live Blogging του TVNEA οι φίλοι αναγνώστες είναι ξεκάθαροι σε μία από τις ψηφοφορίες μας. Ούτε μία ψήφος για την Ερωφίλη, 39 για την Κατερίνα Κουκουράκη και 21 ψήφοι για την Χρύσα. Στην ΔΕΚΑΔΑ και στην επτάδα του τηλεοπτικού κοινού βρίσκεται…

Πάμε σε διαφημίσεις

Επιστροφή στο στούντιο.
Η Κατερίνα κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό.  Η Ρούλα τώρα καλεί και τους οκτώ εναπομείναντες κοντά της. Η κριτική επιτροπή έχει τώρα τον λόγο.

Πρώτη αποφασίσει η Έλλη Κοκκίνου που επιλέγει τον Κωνσταντίνο. Στην συνέχεια επιλέγει ο Κώστας Καπετανίδης επιλέγει την Ερωφίλη και τέλος ο Πέτρος Κωστόπουλος την … Κέρεν.

Η τελική δεκάδα κλείδωσε με τους Άρη, Δημήτρη, Μαλού, Παναγιώτη, Μαρία, Γιώργο και Κατερίνα Κ. να περνούν απευθείας στο επόμενο Live, ενώ η κριτική επιτροπή σώζει τους Κωνσταντίνο, Ερωφίλη και Κέρεν.

ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΤΑΝ ΤΟ GREEK IDOL? 
Το Greek Idol βγήκε εικονικά βελτιωμένο σε σχέση με πέρσι, η παραγωγή έπαιξε με χρώματα και τον φωτισμό, χρησιμοποίησε green room για τα βίντεο παρουσίασης των υποψηφίων. Το στούντιο ήταν ελαφρώς αλλαγμένο σε σχέση με πέρσι. Οι καλλιτέχνες βγήκαν χωρίς υποστήριξη μπαλέτου ή φωνητικών γεγονός που σε συνάρτηση με την πελώρια σκηνή δεν γέμιζε ολοκληρωτικά το πλάνο. Η παραγωγή έφυγε τελείως από το μοτίβο της Κροατίας και υιοθέτησε το γερμανικό μοτίβο. Οι συζητήσεις και συνεντεύξεις με τους δεκαπέντε ήταν σίγουρα παρατραβηγμένες. Οι υποψήφιοι έχουν γίνει (?) γνωστή στον κόσμο μέσα από τον καταιγισμό πληροφοριών που παρέχουν σύσσωμες οι εκπομπές του σταθμού.

Οι φωνές είναι σαφέστατα πιο καλές σε σχέση με πέρσι, ενώ  η επιλογή θυμίζει την πατροπαράδοτη συνταγή. Πέντε-έξι που ξεχωρίζουν και πέντε-έξι που δεν θα τους θυμηθεί κανείς αύριο-μεθαύριο.

Η επιτροπή δεν έπαιξε με ίντριγκα και προσπάθησε στην πρώτη εκπομπή να μην δώσει σαφέστατες οδηγίες στο κοινό που ψηφίζει και επιλέγει. Τα θετικά σχόλια που ακούστηκαν από την επιτροπή σε συνδυασμό με τα πολλά αρνητικά σχόλια που εισέπραξαν αρκετοί μελλοντικοί καλλιτέχνες από τους τηλεθεατές για την αφωνία τους, αποδεικνύει πως το talentshow (όπως και του X-Factor, του Super Idol, του Fame Story και τόσων άλλων) πάσχει από κατάλληλη -για την περίσταση- ηχοληψία. Στην εποχή της τεχνολογίας είναι μάλλον αφελές να υποστηρίζουμε πως «αλλιώς ακούγεται ζωντανά στο stage και αλλιώς το ακούμε στο σπίτι». Άλλες χώρες πως τα καταφέρνουν?

Ξεχωρίσαμε την εμφάνιση της Πέγκυ Ζήνα, η οποία έδωσε μία λαϊκή νότα και μία όμορφη φινέτσα στο πρόγραμμα. Ενδεχομένως η διάρκεια της εμφάνισης της να κρίνεται υπερβολική, δεδομένου ότι έπιασε μαζί με καλωσόρισμα, συνέντευξη και τραγούδι τα τριάντα περίπου λεπτά. Ωστόσο έβαλε τα γυαλιά σε μερικούς τηλεαστέρες που πέρσι καμάρωναν με την Playback εμφάνιση τους και τις δικαιολογίες ότι δεν τους … άφησε η παραγωγή να τα πουν live.

Δεν ξεχωρίσαμε την κακή αγγλική γλώσσα της παρουσιάστριας Ρούλας Κορομηλά, μα κυρίως την διάθεση της για κουβεντούλα με τους υποψηφίους.

Γενικά η εκπομπή ξεκίνησε δυναμικά αλλά κάπου στην πορεία χάθηκε η μαγεία. Η πορεία στο χρόνο θα δείξει προς τα πού και πως κινείται η παραγωγή. 
sarotiko.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου