Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Επικρότηση του Μεσοπρόθεσμου από Μέρκελ, Μπαρόζο, Ρομπέι

Μια "πραγματικά καλή είδηση" χαρακτήρισε η Άνγκελα Μέρκελ την ψήφιση υπέρ του Μεσοπρόθεσμου την Τετάρτη (29.06), σύμφωνα με τον εκρόσωπο της καγκελαρίας Στέφεν Ζέιμπερτ στο Βερολίνο.

"Γενναία, όσο και αναγκαία", κρίθηκε από την καγκελάριο της Γερμανίας η έγκριση από τους Έλληνες βουλευτές του προγράμματος λιτότητας, η οποία υπερψηφίστηκε από 155 Βουλευτές, χαρακτηρίζοντας την "πραγματικά καλή είδηση". Οι απόψεις της εκφράστηκαν στα πλαίσια της ομιλίας της σε μια συνάντηση για το κανονιστικό πλαίσιο στην οικονομία, στο Βερολίνο.Όπως πρόσθεσε η Άνγκελα Μέρκελ:"Βρίσκω ότι είναι ιδιαίτερα λυπηρό ότι η ελληνική κοινοβουλευτική αντιπολίτευση δεν στηρίζει αυτό το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα". 

Μπαρόζο -Ρομπέι: "Ανοίγει δρόμους το Μεσοπρόθεσμο"
Ως "ένα βήμα μπροστά" χαρακτηρίζουν την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού ΣυμβουλίουΧέρμαν Βαν Ρομπέι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής ΕπιτροπήςΧοσέ Μανουέλ Μπαρόσο.
Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν επισημαίνουν ότι "μετά τη σημερινή έγκριση από το ελληνικό κοινοβούλιο του αναθεωρημένου οικονομικού προγράμματος, η χώρα έκανε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, προς τον δρόμο της δημοσιονομικής προσαρμογής και των δομικών μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την ανάπτυξη".
Στο κείμενο αναφέρεται επίσης ότι πρόκειται για μια ψήφο εθνικής ευθύνης και ότι η Ευρώπη αναμένει τώρα και την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου.

"Η δεύτερη θετική ψήφος θα ανοίξει τον δρόμο προς την εκταμίευση της επόμενης δόσης και θα επιτρέψει να επιταχυνθούν οι εργασίες για την έγκριση του δεύτερου πακέτου στήριξης, το οποίο θα δώσει στη χώρα τη δυνατότητα να αναπτερώσει τις ελπίδες του ελληνικού λαού", τονίζεται στην ανακοίνωση των Ευρωπαίων αξιωματούχων. 
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου