Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Στην εισαγγελία με χειροπέδες! (video)

Στην εισαγγελία με χειροπέδες! (video)Κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας και φορώντας χειροπέδες οι δέκα συλληφθέντες για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν στοιχηματική απάτη, ξέπλυμα χρήματος, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης οδηγήθηκαν στην εισαγγελία λίγο μετά τις 12:00. Όλοι τους ήταν εμφανώς καταβεβλημένοι από τη διανυκτέρευσή τους υπό κράτηση στη ΓΑΔΑ και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Καθένας έφτασε με ξεχωριστό αυτοκίνητο και συνοδεία πολλών αστυνομικών στο χώρο. «Άλλη μία φούσκα του ΠΑΣΟΚ θα είναι αυτή», τόνισε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ενώ ο μεγαλομέτοχος της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης, είπε απευθυνόμενος στον κόσμο: «Μ@λ@κίες του Κούγια, συγχαρητήρια!».
Δείτε το βίντεο με την προσαγωγή των συλληφθέντων στον Εισαγγελέα:
 
Ποινική δίωξη σε συνολικά 85 άτομα, όλων δηλαδή όσων εμπλέκονται στο σκάνδαλο που ταράζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, ανάμεσα στους οποίους και στον ισχυρό άνδρα της Καβάλας Μάκη Ψωμιάδη, αλλά και στον προπονητή Γιάννη Παπακώστα ασκήθηκε από τον εισαγγελέα.

Οι δύο τελευταίοι μαζί με άλλα τρία άτομα αναζητούνται με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Σημειώνεται πως το αυτόφωρο ισχύει συνεχώς και δεν παρέρχεται, επειδή θεωρείται πως υπάρχει διαρκές έγκλημα.

Οι δέκα που έχουν συλληφθεί είναι οι Αχιλλέας Μπέος (πρόεδρος Ολυμπιακού Βόλου), Σταύρος Ψωμιάδης (πρόεδρος Καβάλας), Γιώργος Τσακογιάννης (μεγαλομέτοχος Ηλιούπολης), Νίκος Χάλκος (πρώην πρόεδρος Ηλιούπολης), Νίκος Παντέλης (προπονητής), Δημήτρης Ζαβαντίας (πρώην ποδοσφαιριστής), Θανάσης Ντότσης (μάνατζερ ομάδας), Ανδρέας Δημόπουλος (μπουκ), Βασίλης Καρακούλιας (μπουκ) και Νίκος Ζαμάνης (επιχειρηματίας).

Οι πέντε που αναζητούνται είναι οι: Μάκης Ψωμιάδης (ισχυρός άνδρας Καβάλας), Γιάννης Παπακώστας (προπονητής), Μιχάλης Νικολόπουλος του Παναγιώτη (ποδοσφαιριστης και κάτοικος Θεσσαλονίκης), Γιάννης Παπαδόπουλος του Στυλιανού (υπάλληλος ΕΠΟ και κάτοικος Βύρωνα) και Βασίλης Γεωρτσιάκος του Στυλιανού (μπουκ και κάτοικος Βύρωνα).

Τα ονόματα δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά από άδεια που έδωσε η εισαγγελέας κ. Παπανδρέου, η οποία πρόσθεσε πως ακόμη δεν μπορεί να κάνει το ίδιο για τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Οι υπόλοιποι 70 θα κληθούν κατευθείαν στην κύρια ανάκριση, καθώς δεν κρίθηκε σκόπιμο να συλληφθούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Για τους 15 στους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, αυτή αφορά συνολικά δέκα αδικήματα (κάποια κατά περίπτωση), εκ των οποίων τρία πλημμελήματα και τα υπόλοιπα κακουργήματα: συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και ζημία άνω των 15.000 ευρώ, εκβίαση για απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζόμενου κατ’ επανάληψη και κατά συνήθεια, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια, δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα τελεσθείσα από κοινού και κατ΄’ εξακολούθηση, παράνομο στοιχηματισμό, συμμετοχή σε παράνομο στοιχηματισμό, ηθική αυτουργία σε παράνομο στοιχηματισμό και σε συμμετοχή σε παράνομο στοιχηματισμό και παράνομη οπλοκατοχή.





  • Στους συλληφθέντες θα διαβαστεί η δικογραφία από τον εισαγγελέα, θα τους ασκηθούν ποινικές διώξεις και παραπεμφθούν στον ανακριτή από τον οποίο θα ζητήσουν προθεσμία να προσέλθουν σε λίγες ημέρες ξανά (πιθανότατα τη Δευτέρα) για να απολογηθούν. Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο κα κριθούν προφυλακιστέοι, είτε τώρα είτε μετά την απολογία τους.
    sport-fm.gr







  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου