Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Οργή φίλων, σπαραγμός μάνας για 19χρονα δίδυμα [video]

Ξεχειλίζει η οργή και ο θρήνος για τα θύματα από την έκρηξη στην Κύπρο. Δείτε το βίντεο που ετοίμασαν φίλοι για τα δίδυμα Χριστοφόρου

Οι κηδείες των θυμάτων έγιναν, ενώ ξεχωριστός είναι ο θρήνος στο σπίτι των 19χρονων δίδυμων Μίλτου-Χρίστου Χριστοφόρου.

Τα δύο δίδυμα αδέλφια, που γεννήθηκαν και πέθαναν μαζί, είχαν αναλάβει υπηρεσία στη ναυτική βάση μόλις πριν από λίγες ημέρες. Και οι δύο ήταν φοιτητές αλλά έπρεπε να υπηρετήσουν τη θητεία τους. Στο facebook εκατοντάδες φίλοι των δύο παιδιών είχαν αλλάξει τις φωτογραφίες στα προφίλ τους με μια μαύρη εικόνα σε ένδειξη πένθους, ενώ στα μηνύματα συμπαράστασης προς τους γονείς των αδικοχαμένων παιδιών εξέφραζαν παράλληλα την οργή τους και ζητούσαν την τιμωρία των υπευθύνων για την τραγωδία της έκρηξης στην Κύπρο. Τα δύο παιδιά αγαπούσαν τη μουσική, ενώ πρόσφατα είχαν ταξιδεύσει στην Πράγα με τον μουσικοχορευτικό όμιλο στον οποίο μετείχαν και είχαν χορέψει χορούς της Κύπρου.

Δεκάδες φωτογραφίες των δίδυμων Χριστοφόρου που έχασαν την ζωή τους το πρωινό της μαύρης Δευτέρας, συνοδευμένες με το κομμάτι «Έφυγες νωρίς» της Ελευθερίας Αρβανιτάκη είναι το βίντεο που ετοίμασαν οι φίλοι τους και το ανέρτησαν στο διαδύκτιο.
Δείτε το συγκινητικό βίντεο για τα δίδυμα Μίλτος-Χρίστος Χριστοφόρου:


Με τις ευχές τις μάνας τους έφυγαν από το σπίτι τα αδέλφια Μίλτος και Χρίστος Χριστοφόρου οι οποίοι πήγαν στην Ναυτική Βάση Ευάγγελου Φλωράκη στο Μαρί ειδικά για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Μη γνωρίζοντας το κακό που τους περίμενε, τα δίδυμα αδέλφια υπακούοντας εντολές των ανωτέρων τους έτρεξαν να βοηθήσουν.

Η χρήση αυτού του πυροσβεστικού ανατέθηκε στους δίδυμους αδελφούς Χρίστο Χριστοφόρου και Μίλτο Χριστοφόρου οι οποίοι μετατέθηκαν πριν 4 μέρες στο Μαρί από την Ασγάτα και για αυτόν ακριβώς τον λόγο οι δύο νέοι ήταν οι μοναδικοί στρατιώτες στον τόπο της τραγωδίας.

Όταν ξέσπασε η φωτιά ο ένας από τους δύο δίδυμους ναύτες πήρε εντολή να φύγει γρήγορα να βοηθήσει στην κατάσβεση της, με αποτέλεσμα ο άλλος να το ακούσει και ζητήσει κι εκείνος από τον αξιωματικό να πάει μαζί του. «Δεν θα πάει ο αδελφός μου μόνος του εκεί…» φέρεται να είπε… και συνέχισε «Θα πάω μαζί του να τον βοηθήσω..»

Τα δύο παιδιά αμέσως πήραν τηλέφωνο την μητέρα τους να την ενημερώσουν ότι πάνε να σβήσουν μία φωτιά… Η μάνα, με μαύρη καρδιά άκουσε τα παιδιά της.. και το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να δώσει την ευχή της, να πάνε όλα καλά… και σύντομα να τους ξανακούσει…».
Ας είναι ελαφρύ το χώμα…
http://newsvolos.blogspot.com/2011/07/19-video.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου