Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Σέρβος Βασιλιάς στο Λονδίνο!

O Novak Djokovic κατέκτησε τον πρώτο τίτλο του στο Wimbledon και 3ο συνολικά Grand Slam, νικώντας για 5η συνεχόμενη φορά στο 2011 τον Rafael Nadal με 3-1 σετ (6-4, 6-1, 1-6, 6-3). Ο Σέρβος επιβεβαίωσε με την μεγάλη του εμφάνιση την φετινή του κυριαρχία στο παγκόσμιο τένις, το οποίο θα αποτυπωθεί αύριο πατώντας στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης για 1η φορά στην καριέρα του!

Ο Σέρβος άφησε πίσω τις όχι και τόσο πειστικές εμφανίσεις του στο Wimbledon μέχρι σήμερα και φόρεσε ξανά το 'αήττητο κουστούμι' του, και με εκπληκτική απόδοση, κυρίως στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού, εκεί δηλαδή όπου κρίνονται οι μεγάλοι τελικοί δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Rafael Nadal του οποίου έσπασε το αήττητο σερί των 20 νικών στα γήπεδα του All England club.....

Το πρώτο σετ ήταν πολύ κλειστό με τους δύο μονομάχους όμως να παίρνουν τα service games τους χωρίς να δώσουν ευκαιρίες στον αντίπαλό τους. Το μοναδικό break point του παιχνιδιού το δημιούργησε ο από αύριο No1 κόσμου Σέρβος, και μάλιστα σε set point το οποίο και κατέκτησε.
Με ψυχολογία στα ύψη και κεκτημένη ταχύτητα ο Σέρβος μπήκε με φόρα και στο 2ο σετ το οποίο κατέκτησε με 6-1 σε 33 λεπτά. Ο Ισπανός δεν είχε άλλη επιλογή από το να αντιδράσει, κάτι που έκανε στο αμέσως επόμενο σετ. Με ένα μόνο αβίαστο λάθος και 93% επιτυχία στο 1ο σερβίς του πήρε το σετ με 6-1 και μπήκε πάλι στο κόλπο της διεκδίκησης του παιχνιδιού. Ο Σέρβος βλέποντας πως δε μπορεί να αλλάξει την έκβαση του σετ, έριξε στροφές και φάνηκε να μαζεύει τις δυνάμεις του για το 4ο, εκεί όπου θα προσπαθούσε να τελειώσει και το ματς.

Και πράγματι, ο Σέρβος μπήκε πιο συγκεντρωμένος και σοβαρός και με το ξεκίνημα του 4ου σετ, έκανε το πολυπόθητο break. Ο Nadal απάντησε όμως και πήρε πίσω το break. Αυτό που δε κατάφερε όμως ήταν να συγκρατήσει την μεγάλη θέληση του Σέρβου, ο οποίος κάνοντας εκ' νέου break, σέρβιρε στο 5-3 για το το 3ο Grand Slam της καριέρας του, το οποίο κατάφερε στο 1o match point και σωριάστηκε στο χορτάρι του Centre Court πανηγυρίζοντας τον πρώτο του τίτλο στο Λονδρέζικο Major και 2ο Grand Slam της χρονιάς.

“Είναι δύσκολο να το περιγράψω με λόγια. Οι λέξεις δεν αρκούν, αυτή είναι η καλύτερη μέρα της ζωής μου”, δήλωσε εκστασιασμένος, μετά τη νίκη του επί του Nadal. “Πάντα το ονειρευόμουν. Σας ευχαριστώ όλους που είστε εδώ και κάνετε τη μέρα αυτή πιο ξεχωριστή. Ίσως είναι το καλύτερο παιχνίδι της ζωής μου στο χόρτο. Θα ήθελα να συγχαρώ το Rafa που είχε αυτό το υπέροχο τουρνουά.”
Ο Nadal με τη σειρά του δήλωσε: "To Wimbledon είναι το πιο ξεχωριστό τουρνουά και μπορώ να καταλάβω πως νιώθει ο Novak. Θέλω να τον συγχαρώ για σήμερα αλλά και την σεζόν που διανύει".
tennisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου