Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Η ώρα της πληρωμής

Τα πρώτα ειδοποιητήρια που θα αφορούν την έκτακτη εισφορά 1% - 4% και θα κληθούν να πληρώσουν όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 8.000 ευρώ θα κάνουν την εμφάνισή τους έως τα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, ώστε να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες "λυπητερές" του υπουργείου Οικονομικών προς τους φορολογούμενους. Υπολογίζεται ότι θα αποστέλλονται 150.000 ειδοποιητήρια ημερησίως, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή έως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Αναμένεται να ακολουθήσει το τέλος επιτηδεύματος, που αφορά περίπου 1 εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες και το οποίο για φέτος θα είναι στα 300 ευρώ για όλους. Η αποστολή των σχετικών ειδοποιητηρίων υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 15 Σεπτεμβρίου - 15 Οκτωβρίου.

Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, έχει προγραμματιστεί η αποστολή της έκτακτης εισφοράς πολυτελούς διαβίωσης, που αφορά όσους έχουν αυτοκίνητο πάνω από 2.000 κυβικά εκατοστά, όσους έχουν πισίνα, σκάφος αναψυχής, ελικόπτερο ή αεροσκάφος.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι από αρχές Νοεμβρίου να μην έχει μείνει άλλο ειδοποιητήριο, πέραν των αυξημένων τελών κυκλοφορίας, για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, διαδικασία που, ούτως ή άλλως, διαρκεί μέχρι το τέλος του χρόνου.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου