Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Ποιοί πλήρωσαν εισιτήριο 150.000 ευρώ για να πάνε μέχρι το διάστημα;

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ
450 θνητοί, αλλά όχι κοινοί, έχουν δηλώσει συμμετοχή στην εκδρομή στο διάστημα, μεταξύ των οποίων και πολλοί διάσημοι οι οποίοι θέλουν να δουν αν όντως όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η Γη με ζωγραφιά...

Εως το 2013, όλοι αυτοί θα ζήσουν την εμπειρία της μηδενικής βαρύτητας. Το εισιτήριο είναι μόλις 150.000 ευρώ και οι επιβάτες έχουν υπογράψει συμβόλαιο με την εταιρεία Virgin Galactic (θυγατρική της Virgin) που θα κάνει τις διαστημικές πτήσεις.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται επιστήμονες, επιχειρηματίες και πολλοί καλλιτέχνες.
Ανάμεσα στους τουλάχιστον 450 που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, είναι:

ο βρετανός κωμικός Ράσελ Μπραντ,
η σταρ του τηλεοπτικού «Ντάλας» Βικτόρια Πρίνσιπαλ,
ο αμερικανός σκηνοθέτης Μπράιαν Σίνγκερ,
ο βιομηχανικός σχεδιαστής Φιλίπ Σταρκ,
οι ελληνοκύπριοι κατασκευαστές αδελφοί Κάντι (ιδιοκτήτες του ακριβότερου συγκροτήματος κατοικιών στον κόσμο, του One Hyde Park στο Λονδίνο)
και ο βρετανός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ.

Ο 59χρονος Αντριαν Ρέιναρντ, σχεδιαστής μηχανών αυτοκινήτων αγώνων ταχύτητας, ενθουσιάστηκε μάλιστα τόσο πολύ όταν πληροφορήθηκε το γεγονός, ώστε πριν καν ανακοινωθεί επισήμως έστειλε στον ιδιοκτήτη της Virgin Ρίτσαρντ Μπράνσον επιταγή για να κατοχυρώσει μια θέση.

Οι επιβάτες - έξι σε κάθε πτήση και δύο κυβερνήτες - θα πετούν σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 χλμ. πάνω από τη Γη. Στο Διάστημα θα βρίσκονται για 15 λεπτά, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να αισθανθούν την έλλειψη της βαρύτητας.

Θα υπάρχουν παντού φινιστρίνια, ώστε οι επιβάτες να μη χάσουν δευτερόλεπτο από τη μαγική θέα, η οποία, όπως υπόσχονται οι διοργανωτές, είναι ανάλογη του τεράστιου ορίζοντα που απλώνεται μπροστά από τους αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου