Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Το έλλειμμα, οι φοροφυγάδες και οι 256 κροίσοι!

Τις δύο όψεις μιας και μεγάλης αλήθειας δείχνουν τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού σε αντιπαραβολή με τη στατιστική επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων.

Η φοροδιαφυγή οργιάζει και το κράτος αδύναμο να επιβάλλει φορολογική συμμόρφωση κάθε χρονιά απλώς παρακολουθεί τα έσοδα και τα ελλείμματα να εκτρέπονται των στόχων, τρέχοντας την τελευταία στιγμή να διορθώσει τα αδιόρθωτα και φτάνοντας εν τέλει στις πύλες της χρεοκοπίας.

Τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού δείχνουν ότι στο δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου τα καθαρά έσοδα αντί να αυξάνονται κατά 1,4% εμφανίζουν μείωση 4,1%, με αποτέλεσμα να έχουν εισπραχθεί 39,230 δισ. ευρώ (από 40,913 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα).

Για να κλείσει ο προϋπολογισμός εντός των στόχων, το τελευταίο δίμηνο του έτους θα πρέπει να εισπραχθούν 12 δισ. ευρώ. Παρά το εκτεταμένο φοροκυνηγητό των τελευταίων ημερών από το ΣΔΟΕ και την Οικονομική Αστυνομία, με συλλήψεις και αυτόφωρο για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, παρά την επικείμενη δημοσιοποίηση της μαύρης λίστας των μεγαλοοφειλετών, παρά τη βροχή από ειδοποιητήρια με χαράτσια και φόρους που αναμένεται τις επόμενες ημέρες, το άνοιγμα φαίνεται δύσκολο να κλείσει.
http://ksipnistere.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου