Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ταξίδι στο παρελθόν της Νέας Υόρκης

Η Νέα Υόρκη, όπως και οι  περισσότερες  μεγαλουπόλεις  έχουν  αλλάξει  στο πέρασμα των αιώνων.

Η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου μας δίνει την ευκαιρία να γυρίσουμε  πίσω στη Νέα Υόρκη του 20ο αιώνα μέσα από σπάνιες φωτογραφίες της περιοχής.

 Δείτε τις παρακάτω φώτο...

Washington Bridge and Harlem River Drive

The Metropolitan Museum of Art

The Brooklyn Bridge

Στις αρχές του 19ου αιώνα η πόλη άρχισε να μεγαλώνει όσο ποτέ πριν. Το 1811 κατασκευάστηκαν σε ολόκληρο το Μανχάταν δρόμοι. Το 1825 εγκαινιάστηκε το κανάλι της λίμνης Ήρι, και έτσι οι Μεγάλες Λίμνες συνδέονταν με την Νέα Υόρκη και τον Ατλαντικό Ωκεανό. Η Νέα Υόρκη έγινε το επίκεντρο του αμερικανικού κράτους. Στα μέσα του 19ου αιώνα ξεκίνησαν τα σχέδια για ένα μεγάλο κεντρικό πάρκο, το Σέντραλ Παρκ.
South Street Seaport

 Times Square

 Federal Hall
Το 1866 αυτό το τεράστιο πάρκο ήταν έτοιμο. Στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα αυξήθηκε πάρα πολύ η μετανάστευση στην Νέα Υόρκη. Κυρίως μετανάστευαν Ιρλανδοί, Ιταλοί και Γερμανοί με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Η εγκληματικότητα όμως ήταν μεγάλη και οι συνθήκες ζωής για τους νεοφερμένους αποίκους πολύ άσχημες.

 City Hall, Manhattan

 Coney Island

 Central Park

 Greenwich Village, hot dog festival

 Grand Army Plaza, Brooklyn
Αναμφίβολα το ορόσημο της Νέας Υόρκης είναι το άγαλμα της ελευθερίας, που το 1886 τοποθετήθηκε στο νησί της Ελευθερίας, νότια του Μανχάταν, ως δώρο της Γαλλικής Δημοκρατίας. Δημιουργός του ήταν ο γλύπτης Φρεντερίκ Μπαρτολντί (Frédéric Auguste Bartholdi).



 Madison Square

 South Street Seaport

 Harlem River

 11th Avenue

 College of the City of New York

 34th Street and 5th Avenue

Άλλα αξιοθέατα είναι η γέφυρα του Μπρούκλιν, το Madison Square Garden, και ο τεράστιος σιδηροδρομικός σταθμός "Grand Central Terminal", κατασκευασμένος το 1903. Παγκοσμίου φήμης είναι επίσης τα μουσεία Γκούγκενχάιμ (Guggenheim), Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης (Νέα Υόρκη) και Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (ΜοΜΑ), αλλά υπάρχουν και δεκάδες άλλα αξιόλογα.


 City Hall subway station

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου