Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Η γέφυρα του Λονδίνου σε συλλεκτικές εικόνες

Φωτογραφίες που δείχνουν τον τρόπο κατασκευής της γέφυρας του Λονδίνου, είχε στην κατοχή του ανώνυμος συλλέκτης.

Υπέροχες  φωτογραφίες της γέφυρας του Λονδίνου απο το 1982 έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτουν λεπτομέρειες της εφευρετικότητας της μηχανικής της εποχής.

Δείτε παρακάτω....

Οι μοναδικές φωτογραφίες χρονολογούνται από το 1892 και δείχνουν το πώς κατασκευάστηκε η γέφυρα  σύμβολο του Λονδίνου.

Αυτό το  εντυπωσιακό δείγμα βικτοριανής μηχανικής ολοκληρώθηκε το 1894. Οι γοτθικού ρυθμού πύργοι και η γέφυρα που τους ενώνει, υποστηρίζουν το μηχανισμό που ανυψώνει τη γέφυρα για να περνούν μεγάλα πλοία σε ειδικές περιπτώσεις. Η γέφυρα στεγάζει ένα μουσείο, με εκθέματα που ζωντανεύουν την ιστορία της.

Εδώ μπορείτε να θαυμάσετε πέρα από τη θέα, την ατμομηχανή που κινούσε τον ανυψωτικό μηχανισμό μέχρι το 1976, οπότε το σύστημα έγινε ηλεκτρικό.

Σε συνέντευξη του στη Βρετανική Daily Mail, ο Peter Berthoud ειδικός στην ιστορία του Λονδίνου, και ξεναγός της γέφυρας δήλωσε τη χαρά του γι' αυτές τις φωτογραφίες που δείχνουν πως κατασκευάστηκε η γέφυρα.

"Η  Γέφυρα του Λονδίνου είναι μια από τις πιο εμβληματικές γέφυρες  στον κόσμο. Είναι η μοναδική γέφυρα πάνω από τον Τάμεση που ποτέ δεν θα έπρεπε να αντικατασταθεί κάποια στιγμή." ανέφερε ο Berthoud.

Σύμφωνα με τον ξεναγό, ο  αρχιτέκτονας της γέφυρας  Horace Jones,  αρχικά ήθελε να να επενδύσει τη  γέφυρα με  τούβλο. Κατά τη διάρκεια κατασκευής της πέθανε και τον διαδέχθηκε ο  John Wolfe-Barry που αποφάσισε να επενδυθεί η γέφυρα με πέτρα.

Τις φωτογραφίες  είχε στην κατοχή του ένας 59χρονος ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου