Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Τελειώνει η Ευρώπη (και η Ελλάδα) που ξέραμε!

Μέρκελ και Σαρκοζί τα αλλάζουν όλα και βάζουν τέλος στις ομόφωνες αποφάσεις, τονίζοντας πως η Ελλάδα αποτελεί εξαίρεση, ενώ η Standard & Poor's προειδοποιεί την Γερμανία και άλλες 5 χώρες ότι θα χάσουν την πιστοληπτική τους αξιολόγηση.

Ο Νικολά Σαρκοζί και η Άνγκελα Μέρκελ αποφάσισαν να αλλάξουν την Ευρώπη με τη Γερμανία πλέον να παίρνει το πάνω χέρι. Θα υπάρχουν σκληρές αποφάσεις και αυστηρότατες κυρώσεις για όλους τους απείθαρχους και τα κράτη που παρουσιάζουν έλλειμμα κάτω του 3%. Ερωτηματικό παραμένει το τι θα συμβεί με την απείθαρχη Ελλάδα. Ο Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε πώς.....
και οι δύο χώρες επιθυμούν αυτόματες κυρώσεις για τις περιπτώσεις των χωρών που τα ελλείμματά τους ξεπερνούν το 3%, ενώ και η Μέρκελ δήλωσε πως δεν μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι για δημοσιονομική πειθαρχία χωρίς αλλαγή της συνθήκης.

Τα παραπάνω φωτογραφίζουν την περίπτωση της Ελλάδας και υποθηκεύει το μέλλον μας, αφού μας καθιστά πρώτο και μόνιμο προτεινόμενο κράτος για τιμωρία. Πολύ σημαντική είναι επίσης η γαλλογερμανική μεθόδευση για αλλαγή στον τρόπο λήψης αποφάσεων. Πλέον δεν θα χρειάζεται ομοφωνία αλλά πλειοψηφία για τις αποφάσεις στην Ε.Ε, κάτι που σημαίνει πολύ απλά πως ''καίγεται'' ένα διαπραγματευτικό μας ατού, αφού η ψήφος μας δεν θα μπορεί να καθορίζει τις εξελίξεις. Έτσι λοιπόν, σπρώχνουν σιγά – σιγά την Ελλάδα στην “έξοδο”.

Παράλληλα, ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's ανακοίνωσε απόψε ότι ετοιμάζεται να θέσει σε αρνητική προοπτική τις έξι χώρες της ευρωζώνης που σήμερα βαθμολογούνται με τριπλό Α, δηλαδή βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή βαθμίδα, αλλά και άλλες εννέα ευρωπαϊκές χώρες. Ο οίκος σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι έθεσε "υπό αρνητική επιτήρηση" το αξιόχρεο 15 χωρών της ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Φινλανδίας, της Γαλλίας, του Λουξεμβούργου και της Ολλανδίας, δηλαδή των έξι χωρών που βαθμολογούνται με τριπλό Α. Ο οίκος αξιολόγησης έχει προειδοποιήσει τις έξι χώρες για την πιθανή υποβάθμισή τους που υποστηρίζει ότι είναι δικαιολογημένη λόγω της επιδείνωσης της οικονομικής και πολιτικής κρίσης στην ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου