Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Οι εργάτες του μέλλοντος!

Ένα ιπτάμενο ρομπότ που χτίζει έναν τοίχο; Οι ειδικοί μιλούν για το μέλλον των κατασκευών και οι οραματιστές για μια νέα τεχνολογική πραγματικότητα.

Υπεύθυνος για την ανάπτυξη των ρομπότ, είναι ο καθηγητής Rafaello D’Andrea του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Ζυρίχης. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, τα ιπτάμενα ρομπότ χρησιμοποιούν αισθητήρες για να κινούνται στο χώρο και πρέπει να αποφεύγουν το ένα το άλλο ενώ μεταφέρουν τα τούβλα και τα τοποθετούν στη σωστή ακριβώς θέση.
«Όλα πρέπει να γίνουν με το σωστό τρόπο. Δεν είναι απλά ένα βίντεο, είναι μια ζωντανή παράσταση μπροστά σε εκατοντάδες κόσμο που διαρκέι 3 μέρες. Το σύστημα πρέπει να δουλέψει σωστά», αναφέρει.

Το πρόγραμμα επινοήθηκε από τους Ελβετούς αρχιτέκτονες Gramazio και Kohler, οι οποίοι ήθελαν να κατασκευάσουν μια καινοτόμο μέθοδο σχεδιασμού και κατασκευής. Ο Mathias Kohler πιστεύει ότι μια τέτοια ριζοσπαστική μέθοδος θα επιτρέψει στους σχεδιαστές να έχουν μεγαλύτερη ελευθερία:
«Νομίζω ότι αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε για τις κατασκευές κτιρίων. Γι’ αυτό και ερευνούμε αυτές τις τεχνολογίες, δεν μας ενδιαφέρει μόνο ο αυτοματισμός αλλά και οι νέες ιδέες για το σχεδιασμό που μπορεί να προκύψουν μέσα από τον αυτοματισμό».

δείτε το παρακάτω βίντεο...
http://www.mychannel.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου