Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Τεράστιες καταθέσεις στην Ελβετία και τζίρος 1 δισεκατομμύριο για το κύκλωμα της Θεσσαλονίκης!

Τα χρηματικά ποσά ήταν τεράστια, δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να αφήσουν πίσω τους πτώματα. Κάποιες αυτοκτονίες πασίγνωστων επιχειρηματιών τώρα μπαίνουν στο μικροσκόπιο καθώς φαίνεται πως συνδέονται με τη δράση των 52 εκβιαστών και τοκογλύφων, του κλυκλώματος που εξάρθρωσε, το τελευταίο η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Τα στοιχεία και τα πρόσωπα-μέλη του κυκλώματος πάγωσαν τους πάντες στη Θεσσαλονίκη. Τουλάχιστον 15 χρόνια φαίνεται πως δρούσαν, πάνω από 1.500 άτομα έμπλεξαν στα δύκτια τους. Τα....
ποσά που αναφέρονται προκαλούν ίλιγγο. Οι καταθέσεις ύψους τουλάχιστον 40 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελβετία κάποιων μελών του κυκλώματος είναι ίσως η κορυφή του παγόβουνου, καθώς γίνεται λόγος για δανεισμό των θυμάτων τους με επιτόκιο 5% ως και 10% την... εβδομάδα! Δεν είναι υπερβολή, λένε στελέχη της αστυνομίας και του ΣΔΟΕ να μιλήσουμε για τζίρο που φτάνει ή και ξεπερνάει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Τα πρόσωπα ήταν υπεράνω υποψίας. Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, δημοσιογράφοι, στελέχη τραπεζών, πολιτευτές, πασίγνωστοι επιχειρηματίες. Το κύκλωμα φαίνεται όμως πως είχε πλοκάμια τόσο στην αστυνομία, όσο και στο δικηγορικό σώμα.

Οι αστυνομικοί λέγεται πως έχουν στοιχεία και για τουλάχιστον ένα συνάδελφό τους που έκανε... χλιδάτες διακοπές στη Χαλκιδική ως δώρο για τα “στραβά μάτια” που έκανε. Τα πρόσωπα είναι πασίγνωστα στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, υπήρχαν ακόμη και πρώην ποδοσφαιριστές και στελέχη ομάδων της Συμπρωτεύουσας.

Το κύκλωμα όμως εκτός από πρόσωπα-βιτρίνα χρησιμοποιούσε και άτομα – κλειδιά σε θέσεις μέσα σε τράπεζες. Άτομα που πληροφορήθηκαν την άρση απορρήτου των λογαριασμών του κυκλώματος και λίγο έλειψε να τινάξουν στον αέρα ολόκληρη την επιχείρηση.
http://sarotiko.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου