Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Ο παπάς που άλλαξε τον ρου της ιστορίας

Ήταν Ιανουάριος του 1894. Σύμφωνα με το χρονολόγιο γερμανικής εφημερίδας της εποχής, ένας παπάς έσωσε ένα τετράχρονο αγόρι από τα παγωμένα νερά του ποταμού Inn στη βορειοανατολική Γερμανία στα σύνορα με την Αυστρία. Όπως εκτιμούν ιστορικοί, το αγόρι που πνιγόταν και φώναζε για βοήθεια ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ, ενώ για καλή του τύχη από το σημείο περνούσε ο πατήρ Johann Kuehberger.

Ο ιερέας έπεσε μέσα στο νερό και τραβώντας το τετράχρονο αγόρι κατάφερε και το έβγαλε στην όχθη. Για την ιστορία αναφέρεται ότι ο Χίτλερ μεγάλωσε στην πόλη Passau. Ο ίδιος διηγείτο ιστορίες από τη γενέτειρά του σε στρατηγούς του λέγοντας ότι έπαιζε Ινδιάνους και καουμπόηδες στις όχθες του ποταμού, ενώ σύμφωνα με άλλα βιβλία το αγόρι αυτό που κινδύνεψε να πνιγεί ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ, ο οποίος ωστόσο προτίμησε να διαγράψει αυτό το κεφάλαιο από τη βιογραφία του.

Επίσης, σύμφωνα με πηγές από την πόλη Passau, ο Χίτλερ ποτέ δεν έμαθε να κολυμπά και χρειαζόταν γυαλιά. Το σίγουρο είναι ότι με την αποκάλυψη της συγκεκριμένης ιστορίας πολλοί αναρωτιούνται τι θα είχε συμβεί αν ο παπάς δεν έχει καταφέρει να σώσει το αγόρι που μελλοντικά σκόρπισε τον θάνατο και τον τρόμο σε ολόκληρο τον κόσμο. 

http://www.24wresenimerwsi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου