Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Απαράδεκτη η συμπεριφορά των αστυνομικών, δεν πάτησα κανέναν

Ελεύθερος αφέθηκε ο  Κίμωνας Κουλούρης μετά το σοβαρό επεισόδιο που είχε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου με άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ στη συμβολή των οδών Καλλιρρόης και Βουλιαγμένης. Ο πρώην βουλευτής και υπουργός, αφού παραβίασε αλλεπάλληλες φορές φωτεινούς σηματοδότες, αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο και, μάλιστα, στην προσπάθειά του να φύγει, τραυμάτισε στα πόδια με το αυτοκίνητό του έναν αστυνομικό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, βλέποντας μία μαύρη Μερτσέντες να παραβιάζει το ένα κόκκινο φανάρι μετά το άλλο, έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει, όπως και έγινε. Εκείνος ήταν εκτός ελέγχου και άρχισε να....
υβρίζει και να ειρωνεύεται τους αστυνομικούς, λέγοντάς τους ότι είναι αδύνατο να εργάζονται με το ευτελές ποσό των 500 ευρώ μηνιαίως. Τότε, ένας από τους αστυνομικούς ζήτησε να τους δείξει τα στοιχεία του «όπως οφείλει κάθε πολίτης».

Εκείνος έκανε προσπάθεια να φύγει και ο αστυνομικός μπήκε μπροστά από το αυτοκίνητο και του είπε ότι, αν επιχειρούσε να φύγει, θα έπρεπε να περάσει από πάνω του. Ο Κίμωνας Κουλούρης σε έξαλλη κατάσταση έβαλε πρώτη παρασέρνοντας τον αστυνομικό και τραυματίζοντάς τον στα πόδια.

Η Ομάδα ΔΙΑΣ, αφού ακινητοποίησε το αυτοκίνητο του πρώην υπουργού, κάλεσε περιπολικό της Τροχαίας και ο κ. Κουλούρης μεταφέρθηκε στην Τροχαία Καισαριανής. Λίγο αργότερα, ο πρώην υπουργός αφέθηκε ελεύθερος, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί εναντίον του μήνυση.
Ωστόσο, σήμερα ο Κίμωνας Κουλούρης έδωσε την δική του εκδοχή για το τι συνέβη χθες το βράδυ. Μιλώντας στο zougla.gr, παραδέχθηκε ότι έκανε δύο λάθη: αφενός πέρασε με κόκκινο σηματοδότη, οδηγώντας αφηρημένος και αφετέρου δεν είχε μαζί του την ταυτότητά του, παρά μόνο την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του στον έλεγχο που του έκαναν οι αστυνομικοί.

Στη συνέχεια, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το τρίτο λάθος που έκανα ήταν ότι άνοιξα διάλογο με κακόπιστους ανθρώπους» αναφερόμενος στους εν λόγω αστυνομικούς. Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν τραυμάτισε τον 25χρονο με το αυτοκίνητό του και ότι η αλήθεια θα φανεί στα δικαστήρια.
Επιπλέον, ο πρώην υπουργός, μιλώντας στο Mega Channel, αρνήθηκε ότι πάτησε γκάζι κι έπεσε πάνω στον αστυνομικό, επισημαίνοντας ότι του είπε απλώς να ... κάνει στην άκρη για να παρκάρει. Ο κ. Κουλούρης, μάλιστα, χαρακτήρισε "απαράδεκτο" το γεγονός ότι του ζήτησαν τα στοιχεία του, τη στιγμή που τους είχε ήδη πει το όνομά του και προσπαθεί να πείσει με το επιχείρημα πως εάν είχε χτυπήσει τον 25χρονο με την Μερτσέντες δεν θα είχε πάθει μόνο διάστρεμμα! Η Τροχαία, από την πλευρά της, δεν εξηγεί πώς τραυματίστηκε ο αστυνομικός και στην επίσημη ανακοίνωση γίνεται λόγος για ατύχημα.

Όλη η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος ημεδαπού οδηγού για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος.
Από τις Αστυνομικές Αρχές γίνονται όλες οι προβλεπόμενες αστυνομικές και δικονομικές ενέργειες.
Από το Τμήμα Τροχαίας Καισαριανής διερευνώνται οι συνθήκες και τα αίτια τροχαίου ατυχήματος, που προκάλεσε πρώην Βουλευτής, χθες το βράδυ στη συμβολή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης με την οδό Καλλιρρόης, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός Ειδικού Φρουρού.

Από τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές γίνονται όλες οι αστυνομικές και δικονομικές ενέργειες, που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις και ισχύουν για όλους τους πολίτες, χωρίς οποιαδήποτε διάκριση ή προνομιακή μεταχείριση.
Η δικογραφία που σχηματίζεται, μετά την ολοκλήρωσή της, θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Για τις τροχαίες παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν από τους αστυνομικούς, επιβλήθηκαν στον υπαίτιο οδηγό οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
Ειδικότερα, την 23.30΄ ώρα χθες το βράδυ, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. διαπίστωσαν την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη από οδηγό οχήματος, το οποίο ακινητοποίησαν για έλεγχο. Όπως εξακριβώθηκε, οδηγός του οχήματος ήταν ημεδαπός, πρώην Βουλευτής. Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, προκλήθηκε ελαφρύς τραυματισμός στο αριστερό πόδι ενός Ειδικού Φρουρού, από το όχημα του ελεγχόμενου.
Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο, απ’ όπου εξήλθε μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Ο υπαίτιος οδηγός οδηγήθηκε στο Τμήμα Τροχαίας Καισαριανής, όπου υποβλήθηκε άμεσα σε έλεγχο αλκοτέστ. Το αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν αρνητικό. Για την εξέλιξη του περιστατικού και τον τραυματισμό του Ειδικού Φρουρού, ο οδηγός εξέφρασε τη λύπη του.
Από την έρευνα του τροχαίου ατυχήματος, προέκυψαν παραβάσεις, για τις οποίες, σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δεν εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου