Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Σοκ από τα ντοκουμέντα για τη μαφία των ακινήτων

Σοκ από τα ντοκουμέντα για τη μαφία των ακινήτων Η υπό έρευνα οργάνωση, που εμφανιζόταν ως «εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων» με έδρα στο Παλαιό Ψυχικό, φέρεται να ειδικεύεται σε απάτες με ακίνητα, που ανήκουν ακόμη και σε μοναστήρια, εταιρείες - μαϊμού, ξέπλυμα χρήματος, τραπεζικές απάτες, ενώ από όσα λένε, φέρονται ότι, προσπαθούν ακόμη και από την εξομολόγηση σε παπάδες να μάθουν «ποια γριά έχει ακίνητα και πού»!

Ακόμη και η μαφία ωχριά μπροστά στη δράση κυκλώματος οργανωμένου εγκλήματος, για το οποίο διενεργείται έρευνα από την Εισαγγελία Εφετών. Οπως προκύπτει από απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες των φερομένων ως μελών της συμμορίας που αποκαλύπτει το «Εθνος», πρωταγωνιστικό ρόλο φέρονται να έχουν πρόσωπα υπεράνω υποψίας, όπως ένας πολιτικός μηχανικός, που εμφανίζεται ως «αρχηγός», δικαστές, δικηγόροι και ιερείς, δικαστικοί επιμελητές, συμβολαιογράφοι, τραπεζικοί υπάλληλοι, επιχειρηματίες, αλλά και ιδιώτες.....

Η υπό έρευνα οργάνωση, που εμφανιζόταν ως «εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων» με έδρα στο Παλαιό Ψυχικό, φέρεται να ειδικεύεται σε απάτες με ακίνητα, που ανήκουν ακόμη και σε μοναστήρια, εταιρείες - μαϊμού, ξέπλυμα χρήματος, τραπεζικές απάτες, ενώ από όσα λένε, φέρονται ότι, προσπαθούν ακόμη και από την εξομολόγηση σε παπάδες να μάθουν «ποια γριά έχει ακίνητα και πού»! Από τους διαλόγους, που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο του 2010, προκύπτει ακόμη και κομπίνα με πίνακες ζωγραφικής, που ανήκουν σε εφοπλιστή, ο οποίος έχει πεθάνει, ενώ μέλη της σπείρας προσπαθούν να μάθουν από αστυνομικό εάν φυλάσσεται η βίλα του.

Παράλληλα, από το μεγαλύτερο μέρος των καταγεγραμμένων συνομιλιών φαίνεται ότι οι εμπλεκόμενοι πρωταγωνιστούσαν σε μίνι παραδικαστικό κύκλωμα, για την έκδοση ευνοϊκών δικαστικών αποφάσεων, φυσικά με το αζημίωτο, ενώ αποκαλύπτεται ακόμη ότι έκαναν τηλεφωνήματα για δήθεν τοποθετήσεις βομβών στα δικαστήρια, προκειμένου να αναβάλλονται δίκες στις οποίες δεν τους βόλευαν οι συνθέσεις που δίκαζαν. Εμφανίζονταν μάλιστα ως τρομοκρατική οργάνωση «Φρουροί της Δικαιοσύνης».

Την υπόθεση αποκάλυψε στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου εγκλήματος της Ασφάλειας ένας από τους δικηγόρους που είχε προσλάβει το κύκλωμα, ο οποίος μίλησε για απάτες και εκβιασμούς ιδιοκτητών ακινήτων με λύτρα απελευθέρωσης πλειστηριασμών, ενώ έχει καταθέσει ότι η ερευνώμενη οργάνωση αναλάμβανε να μεσολαβήσει για την έκδοση ευνοϊκών δικαστικών αποφάσεων μέσω επηρεασμού δικαστών επ΄ αμοιβή!
Ο μάρτυρας, που έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας, κατέθεσε ότι προσελήφθη τέλη Ιουλίου του 2009 από τον φερόμενο ως αρχηγό της οργάνωσης - πολιτικό μηχανικό, ο οποίος του παρουσίασε την εταιρεία ως εταιρεία νόμιμης εκμετάλλευσης ακινήτων, αλλά κατά τη συνεργασία τους αντελήφθη ότι επρόκειτο για εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς.
Στις διαδοχικές καταθέσεις του ο προστατευόμενος μάρτυρας μίλησε επίσης για «λαθρεμπόριο χρυσού μέσω της Κύπρου, διακίνηση ναρκωτικών και εμπόριο όπλων, τα οποία πραγματοποιούνται πιθανόν με σκάφος που διαθέτει ο αδερφός του φερόμενου ως αρχηγού της οργάνωσης», ενώ διευκρίνισε ότι « δραστηριοποιείται και στην προμήθεια, αποθήκευση, μεταφορά και πώληση του χρυσού».
Σύμφωνα με τις καταθέσεις του μάρτυρα, στα... κόλπα της σπείρας εντασσόταν επίσης ο οικονομικός εκβιασμός ιδιοκτητών ακινήτων, όταν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα ή όταν έχουν παράνομες ερωτικές σχέσεις, τις οποίες φροντίζουν να ανακαλύπτει συνεργάτης τους ιδιωτικός ντετέκτιβ, ενώ μέλη τής υπό έρευνα οργάνωσης φέρονται και τέσσερεις «μπράβοι», εκ των οποίων ο ένας οπλοφορεί, κινούνται με μοτοσικλέτες και προστατεύουν τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης.
Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην 489 σελίδων έκθεση της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, «μέσω συνεργατών τους σε τράπεζες ή λογιστικά γραφεία βρίσκουν στοιχεία για επικείμενους πλειστηριασμούς ακινήτων μεγάλης αξίας, από τραπεζικά ιδρύματα και συνάπτουν μακροχρόνιες μισθώσεις (30ετίας) με τον ιδιοκτήτη, ενώ μπλέκουν τον υπερθεματιστή του πλειστηριασμού σε δικαστικές διεκδικήσεις, μέχρι να υποκύψει στον εκβιασμό και να πληρώσει «λύτρα απελευθέρωσης».
 http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου