Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

New York Times: Η χώρα που γέννησε τους ολυμπιακούς αγώνες δεν μπορεί να στηρίξει τους αθλητές της

«Τι θα συμβεί αν η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν μπορεί να παράγει αθλητές για Ολυμπιακούς Αγώνες;» αναρωτιέται με άρθρο της η εφημερίδα New York Times.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου πλησιάζουν κι αυτό είναι κάτι που προκαλεί μεγάλο άγχος στην Ελλάδα καθώς η ελίτ των αθλητών της αντιμετωπίζουν τις συνέπειες των μέτρων λιτότητας για την αντιμετώπιση της ιστορικής κρίσης χρέους. Η κυβέρνηση....
αναιρεί το σχέδιο της να ξοδεύει περί τα 10 εκ ευρώ το χρόνο για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι αθλητές δηλώνουν πως οι οικονομική υποστήριξη (υποτροφίες) έρχεται με καθυστέρηση μηνών, ενώ είναι σύνηθες να καθυστερεί για μήνες η πληρωμή των προπονητών.

Τα κέντρα εκπαίδευσης είναι σε άθλια κατάσταση ή έχουν κλείσει. Ένας ψυχολόγος ειδικευμένος στην υποστήριξη των αθλητών δουλεύει ως εθελοντής (pro bono) αυτή την περίοδο.

Οι έλληνες θα αγωνιστούν στο Λονδίνο, αλλά μάλλον θα κουτσαίνουν λίγο στην τελετή έναρξης στις 27 Ιουλίου.» γράφει ο αρθογράφος των NY Times.

«Η Ελλάδα συμμετείχε σε κάθε Ολυμπιακό Αγώνα από το 1896 που ξεκίνησαν και φιλοξενήθηκαν στην Αθήνα. Ακόμα και κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης του 1929 η Ελλάδα κατάφερε να στείλει αθλητές στο Λος Άντζελες το 1932- τη χρονιά που χρεοκόπησε εξαιτίας του χρέους της. Αλλά και στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες συνήθως στέλνει αρκετούς σκιέρ.

Για το σχηματισμό της ομάδας του Λονδίνου η επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων της Ελλάδας αναζήτησε ιδιώτες σπόνσορες και αύξησε την εξωτερική βοήθεια από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Τώρα η ανησυχία είναι αν η Ελλάδα θα μπορέσει να αντέξει με αυτό τον τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου