Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012

Βίλες και offshore με ιδιοκτήτες εφοριακούς!!

Φάγανε, φάγανε, φάγανε!!! 
Στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα Γρ.Πεπόνη έχει μπει ομάδα νυν και πρώην εφοριακών, με βίλες, ξενοδοχεία έρευνα από τον διώκτη του οικονομικού εγκλήματος, καθώς στα χέρια του έφτασε «καυτός» φάκελος, με φωτογραφίες και έγγραφα, που εμφανίζονται χλιδάτα ακίνητα και υπεράκτιες εταιρίες, τις οποίες φαίνονται να διοικούν συγγενείς συνταξιούχου εφοριακού!

Σκοπός της δικαστικής έρευνας που διενεργεί ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, είναι να διαπιστωθεί εάν....
όλος αυτός ο πλούτος αποκτήθηκε νόμιμα ή είναι προϊόν διαφθοράς και χρηματισμού από συγκεκριμένες υποθέσεις που έλεγξαν οι εμπλεκόμενοι εφοριακοί τα προηγούμενα χρόνια.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πεπόνης έχει δώσει παραγγελία σε εισαγγελέα πρωτοδικών να κάνει φύλλο και φτερό όλα τα στοιχεία του φακέλου, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της «βαριά» ντοκουμέντα, όπως φωτογραφίες από πολυτελέστατες μονοκατοικίες σε περιοχές των βορείων προαστίων, επταόροφης πολυκατοικίας σε άλλη περιοχή της πρωτεύουσας, ξενοδοχείου στη Σκόπελο, και σχετικά με off shore εταιρίες στην Κύπρο, στο όνομα συγγενικών προσώπων εμπλεκομένου στην έρευνα συνταξιούχου εφοριακού. Κατά τις ίδιες πηγές, θα ελεγχθούν ένας προς έναν οι φάκελοι που χειρίστηκε η ομάδα των νυν και πρώην εφοριακών, ενώ κανένας τους δεν θα ξεφύγει από τον έλεγχο των περιουσιακών του στοιχείων.

Θα γίνει έλεγχος σε πόθεν έσχες ακόμη και συγγενικών τους προσώπων, κυρίως εκείνων που εμφανίζονται να κατέχουν περιουσία που δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά τους. Παράλληλα, ετοιμάζεται... ντου σε υποθηκοφυλακεία, ενώ θα ακολουθήσει και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, καθώς τα στοιχεία που δόθηκαν στον εισαγγελέα, παραπέμπουν σε πάρτι εκατομμύριων...

Η καταγγέλλουσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε ως μάρτυρας στον οικονομικό εισαγγελέα μια συνταξιούχος εφοριακός, η οποία φέρεται ότι, όχι μόνο αρνήθηκε να συνεργαστεί μαζί τους, αλλά τους είχε καταγγείλει στη Δικαιοσύνη γύρω στα τέλη του 2001, όταν ως ελέγκτρια φορολογικού εισοδήματος ανέλαβε τον έλεγχο μεγάλης εταιρίας. Η καταγγελλούσα, που υπέστη επί σειρά ετών πειθαρχικές και ποινικές διώξεις, για τις οποίες έχει απαλλαγεί, είχε καταλήξει αρχικά σε φόρους σε βάρος της ελεγχόμενης εταιρίας, ύψους περίπου 12,5 δις δραχμών (36 εκατ. ευρώ). Ωστόσο, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε τότε, μετά από πιέσεις ορισμένων εμπλεκομένων στην υπόθεση εφοριακούς, προχώρησε σε σχεδόν ολικές μειώσεις, τις οποίες όμως απέσυρε στο τέλος και έπραξε το καθήκον της, επιβάλλοντας τους αναλογούντες φόρους. 

Το 2001 υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, με αποτέλεσμα να βρεθούν κατηγορούμενοι επτά εφοριακοί, για την κακουργηματική κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία, καθώς η ζημιά που φέρονται ότι προκάλεσαν στο Δημόσιο άγγιζε τα 28 εκατ. ευρώ. 

Οι κατηγορούμενοι εφοριακοί απαλλάχθηκαν δύο φορές από το Εφετείο Κακουργημάτων, ωστόσο ο Άρειος Πάγος ξανάνοιξε την υπόθεση και τους στέλνει στο εδώλιο για τρίτη φορά. Παράλληλα, στον φάκελο που έχει στα χέρια του ο οικονομικός εισαγγελέας βρίσκονται επίσης και δύο ανώνυμες επιστολές, με καταγγελίες σε βάρος εφοριακών. Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι συγγενής της συζύγου ενός από τους εφοριακούς που αθωώθηκαν στο Εφετείο, είναι ένας από τους εφέτες, ο οποίος συμμετείχε στη σύνθεση που εξέδωσε την αθωωτική απόφαση. 

Σε άλλο σημείο, ο άγνωστος επιστολογράφος, γράφει: «Υπάρχουν κάποια στοιχεία τα οποία πιθανόν να ενδιαφέρούν εσάς και την έρευνά σας, γύρω από τις ανοικτές δικαστικές υποθέσεις διαφθοράς και χρηματισμού εφοριακών». 

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου