Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Η αφίσα που απειλεί να «κλέψει» το Όσκαρ από τον Αρτίστα

Ο Jean Dujardin δεν είναι μόνο «Άπιστος». Είναι και άτυχος. Ως γνωστόν, είναι υποψήφιος για το Όσκαρ ανδρικού ρόλου.

Όμως αυτό δεν το ήξερε ο άσημος μεν μέχρι τώρα στο Χόλιγουντ, διάσημος δε στη χώρα του, ηθοποιός Jean Dujardinόταν, πολύ πριν βγουν οι υποψηφιότητες, είχε γυρίσει στη Γαλλία μια ταινία με τίτλο «Les Infidèles». Η ταινία αυτή βγαίνει στις γαλλικές αίθουσες στις 23 Φεβρουαρίου, και ήδη έχουν....
κυκλοφορήσει οι διαφημιστικές αφίσες για την προώθησή της.

Και κάπου εδώ αρχίζουν τα προβλήματα για τον Dujardin: 

Σε μια από τις αφίσες ο ηθοποιός εμφανίζεται ανάμεσα... σε δύο γυναικεία πόδια, ενώ σε μια άλλη βλέπουμε τον συμπρωταγωνιστή του να μιλάει στο κινητό του τηλέφωνο λέγοντας: «Πρέπει να σε κλείσω, μπαίνω σε τούνελ», την ίδια στιγμή που μια άλλη κυρία έχει σκύψει τόσο ώστε το σεξουαλικό υπονοούμενο να είναι προφανές. 
Οι αφίσες έχουν ήδη προκαλέσει αντιδράσεις σε πολλούς Γάλλους, που τις θεωρούν σεξιστικές και άξεστες. 
Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως φαίνεται να είναι η πιθανότητα η επιλογή του συγκεκριμένου διαφημιστικού concept να βλάψει την ίδια την υποψηφιότητα του Dujardin. Αυτό, όπως είναι προφανές, ανησυχεί και την εταιρεία παραγωγής της γαλλικής ταινίας, αφού είναι διαφορετικό να διαφημίζει την ταινία της λέγοντας ότι πρωταγωνιστεί ο νικητής των Όσκαρ και διαφορετικό ένας απλός υποψήφιος. 
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η διαφημιστική εταιρεία πήρε εντολή και αναμένεται να κατεβάσει τις αφίσες από τους δρόμους του Παρισιού. Γιατί τους Άπιστους μπορεί να τους μίσησαν πολλοί, την δόξα των Όσκαρ όμως κανείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου