Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Αλλαγές στα κλειστά επαγγέλματα φέρνει το νέο μνημόνιο

Αγκυλώσεις στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών διαπιστώνει η τρόικα, στις οποίες αποδίδει την αργή ανταπόκριση του πληθωρισμού στην τρέχουσα κρίση.

Το νέο μνημόνιο δίνει έμφαση στις μεταρρυθμίσεις στις αγορές αυτές και προς τον σκοπό αυτό η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στις εξής αλλαγές:....
- Θα καταστήσει πιο συγκεκριμένη τη νομοθεσία για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και τις μεταφορές.
- Θα εξαλείψει τους περιορισμούς για την υποχρεωτική παρουσία δικηγόρου σε συναλλαγές όπου παρίσταται και συμβολαιογράφος και θα αφαιρέσει τις ελάχιστες αμοιβές για τους έμμισθους δικηγόρους.
- Θα καταργήσει τους περιορισμούς σε 20 επαγγέλματα υψηλής αξίας υπηρεσιών.
- Θα εκδώσει Υπουργική Απόφαση που θα καθιερώνει την τιμή άδειας οδικών μεταφορών σε ευθυγράμμιση με τα διοικητικά έξοδα.
-Θα συντάξει έως το τέλος Μαρτίου ένα λεπτομερές τριμηνιαίο χρονοδιάγραμμα για την άρση των προβλημάτων στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.
-Για την προώθηση της ευελιξίας των τιμών θα πρέπει μέχρι τον Απρίλιο να συνταχθεί ειδικό σχέδιο δράσης με παρεμβάσεις στην λιανική, στη χονδρική, αλλά και στη διανομή.
-Για επαγγέλματα που οι περιορισμοί τους άπτονται της αρχής της αναγκαιότητας θα υπάρξει μέχρι τον Ιούνιο ειδική νομοθετική ρύθμιση.
-Στο τέλος του 2012 θα καταρτιστεί απολογιστική έκθεση για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων.
http://troktiko.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου