Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Απεταξάμην το ΚΛΙΚ

Tης Χριστίνας Ταχιάου  
Ανέκαθεν ο Πέτρος Κωστόπουλος έκανε τα πάντα για να τον αντιπαθήσεις. Μάλλον το απολαμβάνει κιόλας. Και να πας να τον συμπαθήσεις, δηλαδή, μάλλον θα κάνει κάτι για να τον αντιπαθήσεις. Οπότε, το να τον απαξιώνεις, μάλλον ζέστη του κάνει, παρά κρύο.

Το να σπεύδεις να προσθέσεις, όμως, «Ποτέ δεν μου άρεσαν τα περιοδικά του Κωστόπουλου» ή «Ποτέ δεν διάβαζα τα περιοδικά του Κωστόπουλου», εφόσον είσαι ανάμεσα στα 40 και τα 50, μάλλον είναι περιττό. Φυσικά και διάβαζες τα περιοδικά του Κωστόπουλου. Φυσικά και σου άρεσε το ΚΛΙΚ. Απλώς είναι της μόδας να μην το παραδέχεσαι και να....
σπεύδεις να το αρνείσαι.

Θες να μου πεις, δηλαδή, ότι δεν εντυπωσιάστηκες άγρια από το εξώφυλλο με τον Max Headroom εκεί στο μακρινό 1987. Ότι τον ήξερες τον Headroom από την ΥΕΝΕΔ. Ότι δεν έδινες μία για τη Βάνα Μπάρμπα που πρωτοείδες στο ΚΛΙΚ γιατί είχες ξαναδεί τέτοιες πόζες στο PHOTO. Ότι σου ήταν τελείως αδιάφορα κάτι εξωτικά για την εποχή θέματα για το AIDS, τα ναρκωτικά και την πορνεία στην Αθήνα γιατί εσύ είχες περπατήσει στους δρόμους του Άμστερνταμ και τα είχες ζήσει. Ότι δεν γούρλωνες τα μάτια σε ξεπερασμένα τσιτάτα του είδους «Η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι θλιβερή» γιατί χόρευες στο Studio 54 με την Μπιάνκα Τζάγγερ. Ότι δεν άκουγες το εκνευριστικά βαριεστημένο ΚΛΙΚ στο ραδιόφωνο γιατί μέσω ίντερνετ είχες πρόσβαση στα πιο προχώ ραδιόφωνα της Αγγλίας.  Ότι σου φαίνονταν γελοία τα σαχλοτέστ του ΚΛΙΚ. Ότι δεν έτρεχες στο περίπτερο να το αγοράσεις μόλις κυκλοφορούσε για να πουλάς μούρη στους γύρω σου. Ότι δεν το μελετούσες με ευλάβεια για να δεις ποιοι είναι οι in της περιοχής σου. Ότι δεν κοιτούσες με άλλο μάτι όποιον φωτογραφιζόταν για το ΚΛΙΚ.

Εμείς πάντως εκείνη την εποχή στο χωριό μου, έτσι κάναμε.
http://www.protagon.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου