Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Μ. Θεοδωράκης: Αντισταθείτε στη δικτατορία της τρόικας

Όπως ανέφεραν οι ιδρυτές της κίνησης, η «ΕΛΑΔΑ» επιδιώκει τη συγκρότηση ενός μεγάλου αντιμνημονιακού μετώπου μέσα από την αντίσταση και την αλληλεγγύη των πολιτών. «Η πρωτοβουλία δεν είναι ένα εκλογικό κομματικό σχήμα, γιατί φιλοδοξεί να συσπειρώσει όσο περισσότερο κόσμο, χωρίς τους διαχωρισμούς παρατάξεων», ανέφερε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος, ενώπιον των εκπροσώπων της πολιτικής, των τεχνών και των γραμμάτων και των επιστημών που....
προσήλθαν στο χώρο της παρουσίασης.

Από την πλευρά του, ο Μίκης Θεοδωράκης εξαπέλυσε δριμεία κριτική σε κυβέρνηση και τρόικα.
«Ο λαός οδηγήθηκε στην άκρη του γκρεμού, στα χέρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και σε απαιτήσεις τύπου ή πουλάτε και πουλιέστε ή πεθαίνετε και χάνεστε» τόνισε ο μουσικοσυνθέτης, που προσέθεσε ότι «παιδιά που δεν το βάζουν κάτω και όπως αντιστάθηκαν στη δικτατορία θα αντισταθούν και τώρα, ενάντια στη βία που επιβάλει το καθεστώς με πολιτικές αλλά και πολιτιστικές μορφές αγώνα».

Επίσης, ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου Γιώργος Κασιμάτης επανέλαβε ότι οι δανειακές συμβάσεις είναι παράνομες και παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Η Ελλάδα έχει την υποχρέωση να απορρίψει το μέρος του δανείου που είναι απεχθές», υποστήριξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου