Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Αλλάζει το παιχνίδι με τα blogs και στην Ελλάδα πλέον...

Blogger τοποθεσίες μπορούν πλέον να αποκλειστούν «ανά χώρα» βάση μετά από μια αλλαγή στην ιστοσελίδα του συστήματος διεύθυνσης.

Η Google θα είναι πλέον σε θέση να εμποδίσει την πρόσβαση σε μεμονωμένες χώρες, μετά από νόμιμο αίτημα αφαίρεσης. Το νέο σύστημα σημαίνει ότι το κλείδωμα δεν θα....
απαιτήσει τον περιορισμό παγκόσμια πρόσβαση σε ένα blog. Οι αλλαγές ισχύουν στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ινδία, αλλά το BBC κατανοεί Google σχεδιάζει να επεκτείνει σταδιακά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η είδηση ​​ακολουθεί την ανακοίνωση του Twitter ότι θα μπορούσε να μπλοκάρει επιλεκτικά τα tweets σε βάση από χώρα σε χώρα - η είδηση ​​ότι προσέλκυσε την κριτική από την ελεύθερη εκστρατεία ομιλία. Ωστόσο, Joss Ράιτ, ερευνητής στο Oxford Internet Institute, είπε ότι αισθάνθηκε οι αλλαγές στο Blogger ήταν ένα θετικό βήμα. "Νέα προσέγγιση της Google για την υποστήριξη σε επίπεδο χώρας αιτήσεις κατάργησης στο Blogger επιτυγχάνει μια καλή ισορροπία μεταξύ της ελευθερίας του λόγου, τη νομιμότητα και πρακτικά ζητήματα για τους τελικούς χρήστες. "Επιτρέποντας ανά χώρα αιτήματα κατάργησης, η Google μπορεί να καλύψει τους τοπικούς νόμους, χωρίς να εμποδίζει το περιεχόμενο σε παγκόσμιο επίπεδο."

Αλλαγή διεύθυνσης 
Σύμφωνα με το νέο σύστημα, ο αναγνώστης θα blog, σε πρώτη φάση, να κατευθυνθούν σε μια διεύθυνση ιστοσελίδας χρησιμοποιώντας μια "χώρα-κωδικό τομέα ανωτάτου επιπέδου κορυφή". Για παράδειγμα, για τους χρήστες που βασίζονται στην Αυστραλία, οι διακομιστές του Blogger θα κατευθύνει αυτόματα να blogname. blogspot.com.au. «Εάν επισκέπτεστε ένα blog που δεν αντιστοιχούν στην τρέχουσα θέση σας, όπως καθορίζεται από τη διεύθυνση IP, οι διακομιστές blogspot θα σας ανακατευθύνει στον τομέα που σχετίζεται με τη χώρα σας", ανέφερε η Google σε ένα Q & A η εταιρεία εμφάνισε για τις αλλαγές.

Το Google πιστεύει ότι αυτό θα της επιτρέψει να συμμορφωθεί με τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου αιτήσεις, διατηρώντας το περιεχόμενο διαθέσιμο σε άλλες δικαιοδοσίες.

Επιπλέον οι χρήστες θα μπορούν επίσης να ενημερώσετε την Google να τους κατευθύνει σε μια διαφορετική διεύθυνση ιστού της χώρας με την προσθήκη "/ NCR" - NCR σημαίνει "No Country Ανακατεύθυνση". Για να διαβάσετε ένα blog μέσω ενός χρήστες από τις ΗΠΑ διεύθυνση ιστού εκτός της Αμερικής θα πρέπει να πληκτρολογήσετε " blogname. blogspot.com / NCR ". "Αναγνώστες του blog μπορεί να ζητήσει μια συγκεκριμένη εκδοχή της χώρας του blogspot περιεχόμενο, εισάγοντας μια διεύθυνση URL ειδικά διαμορφωμένο« NCR »,« η εταιρεία έγραψε στην Ε & Α. Δεν είναι σαφές, ωστόσο, αν αυτό θα λειτουργήσει για τις αιτήσεις για πρόσβαση μπλοκάρει τα blogs γίνονται από το έδαφος στο οποίο η ειδοποίηση απομάκρυνσης προέρχεται.

Κρατώντας το τοπικό 
Η εταιρεία έχει στο παρελθόν προβεί σε μια παρόμοια προσέγγιση σε τοπικό κλείδωμα περιεχομένου σε άλλα προϊόντα. Για παράδειγμα, η Google ανακοίνωσε ότι αφαιρεί όλα τα ναζιστικά-σχετικό περιεχόμενο από Google.de, η διεύθυνση για τις υπηρεσίες της Γερμανίας.

Σε ένα blog μετά το 2007, που το BBC κατανοεί ακόμα αντανακλά τη θέση της επιχείρησης, το Google είπε ότι «ασχολείται με αμφιλεγόμενο περιεχόμενο είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως εταιρεία». Στην ίδια θέση, η εταιρεία σημείωσε ότι οι διάφορες εθνικές νομοθεσίες σχετικά με την ελευθερία του λόγου "δημιουργούν πραγματικές τεχνικές προκλήσεις, για παράδειγμα, για το πώς θα περιορίσει έναν τύπο περιεχομένου σε μια χώρα, αλλά όχι άλλο". Με το σύστημα αυτό μπορεί να έχει το Google, για το Blogger τουλάχιστον, απάντησε στην ερώτησή του.
Μεταφρασμένο άρθρο από: http://www.bbc.co.uk/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου