Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

110 χρόνια Ρεαλ σε ένα βίντεο!

Τεράστια ιστορία, απίστευτοι τίτλοι, παίκτες θρύλοι. Η Ρεάλ Μαδρίτης έφτιαξε βίντεο στο οποίο χώρεσε όλες τις μεγάλες στιγμές από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.

Το βίντεο ξεκινάει με ξενάγηση στο μουσείο της Ρεάλ Μαδρίτης και γίνεται στάση στο σημείο που βρίσκονται....
οι 9 κούπες του κυπέλλου πρωταθλητριών, επίδοση που την καθιστά Βασίλισσα της Ευρώπης. Γίνεται αναφορά στην 5ετία 1956-61 όταν και κατέκτησε 5 σερί τρόπαια, ενώ στη συνέχεια περνάμε στο 1998 και την κούπα με τον Μιγιάτοβιτς κόντρα στην Γιουβέντους. Στις 23 Δεκεμβρίου του 2000 ο Φλορεντίνο Πέρεθ μαζί με τον θρύλο, Αλφρέδο Ντι Στέφανο έλαβαν από τον πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ για λογιαριασμό της Ρεάλ το βραβείο για την κορυφαία ομάδα του 20ου αιώνα και σειρά παίρνουν ο τελικός-εμφύλιος με τη νίκη επί της Βαλένθια (3-0) και το καλύτερο γκολ του Champions League, το Ζινεντίν Ζιντάν με την Λεβερκούζεν στον τελικό του 2002 στην Γλασκώβη (2-1).

Τα 31 πρωταθλήματα στην Ισπανία είναι επίδοση που την φέρνει πρώτη σε εγχώριους τίτλους, με την «πεντάδα του γύπα» (Εμίλιο Μπουτραγκένιο) να κατακτά πέντε διαδοχικούς το διάστημα 1985-90. Οι αναφορές δεν λείπουν στον θρυλικό πρόεδρο, Σαντιάγο Μπερναμπέου, από τον οποίο πήρε το όνομά του το γήπεδο, στον μεγάλο Φέρεντς Πούσκας αλλά και στον Φρανθίσκο Χέντο, ο οποίος ήταν ο μοναδικός που σήκωσε και τις 6 πρώτες κούπες κυπέλλου πρωταθλητριών με τη λευκή φανέλα.

Η Ρεάλ θυμήθηκε και τον Χουανίτο, τον οποίο οι aficionados -μετά τον θάνατό του- θυμούνται σε κάθε αγώνα στο 7ο λεπτό, αριθμός που ήταν αυτός της φανέλας του, όπως και τον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών, Ραούλ, αλλά και τους Ζιντάν, Φίγκο, Μπέκαμ και Ρονάλντο.

Περισσότεροι από 800 παίκτες έχουν φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ και την έφεραν εκεί που είναι σήμερα. Φινάλε γίνεται με τον τελευταίο τίτλο που έχει προστεθεί στο μουσείο, αυτόν του Copa del Rey μετά την επικράτηση στον τελικό κόντρα στην Μπαρτσελόνα με γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου