Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

ΣΔΟΕ: Μπλόκο στους λογαριασμούς των γιατρών με τις αναρρωτικές

Το ΣΔΟΕ μπλόκαρε τους λογαριασμούς των γιατρών του ΙΚΑ που έδιναν αναρρωτικές άδειες ανεξέλεγκτα. Σύμφωνα με το Cretalive, το ΣΔΟΕ έχει δεσμεύσει τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς αλλά και τις θυρίδες τους.

Το εντυπωσιακό στην συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι το ΣΔΟΕ βρέθηκε ένα βήμα μπροστά από....
την εσωτερική έρευνα που διενήργησαν οι ελεγκτές του ιδρύματος με δεδομένο ότι στελέχη της υπηρεσίας είχαν ανοίξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των γιατρών από τον περασμένο Μάιο", τονίζει το δημοσίευμα το οποίο επικαλείται ρεπορτάζ της εφημερίδας "Πατρίδα".

Όπως αποκαλύπτει στην εφημερίδα, ο διευθυντής του ΣΔΟΕ, Στέλιος Λαντζουράκης, τον Μάιο του 2011 περιήλθε στην υπηρεσία τους πληροφορία που αφορούσε γιατρούς, οι οποίοι τώρα ελέγχονται για την υπόθεση των αναρρωτικών αδειών.

Η πληροφορία αξιολογήθηκε ως σοβαρή και έτσι η υπηρεσία προχώρησε άμεσα σε όλες τις διαδικασίες ανοίγματος των τραπεζικών τους λογαριασμών εν αγνοία των δικαιούχων αλλά και της διοίκησης του ΙΚΑ.

Αυτό έγινε γιατί έπρεπε, όπως επισημαίνεται, να δρομολογηθούν όλες οι διαδικασίες μέχρι να έρθουν οι απαραίτητες απαντήσεις των λογαριασμών και να ελεγχθούν οι κινήσεις τους. Με την δημοσιοποίηση της υπόθεσης από την πλευρά της διοίκησης του ΙΚΑ και την παραπομπή της υπόθεσης στη δικαιοσύνη, το ΣΔΟΕ προχώρησε άμεσα στο "μπλοκάρισμα" των λογαριασμών των ελεγχόμενων γιατρών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν εντοπιστεί τεράστια χρηματικά ποσά αλλά και ονόματα καταθετών
Στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκινάει, οι ελεγχόμενοι γιατροί θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για την προέλευση των χρημάτων και να δικαιολογήσουν πώς τα απέκτησαν. Επίσης θα κληθούν να καταθέσουν και τα ονόματα, τα οποία εμφανίζονται να καταθέτουν χρήματα σε τακτά χρονικά διαστήματα στους προαναφερόμενους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με στελέχη του ΣΔΟΕ αρκετά από τα ονόματα αυτά εμφανίζονται περισσότερες από μία φορά να καταθέτουν ποσά, ενώ το ύψος των χρημάτων που κατέθεταν κυμαίνεται περίπου στα 200 ευρώ.

Κληθείς ο κ. Λαντζουράκης να σχολιάσει την εξέλιξη της υπόθεσης και την έρευνα που έχει ξεκινήσει, τόνισε με νόημα: "Θα πρέπει να ξέρουν ότι θα μας βρουν απέναντι τους όσοι προβαίνουν σε ενέργειες που δεν είναι ενδεδειγμένες".

Τέλος, το δημοσίευμα σημειώνει πως σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα του ΣΔΟΕ σε σχέση με κάποιους Ηρακλειώτες δημοσίους υπαλλήλους που εμφανίζονται να διατηρούν υπέρογκους τραπεζικούς λογαριασμούς, οι οποίοι δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με βάση τα εισοδήματα που δηλώνουν.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο "στόχαστρο" του ΣΔΟΕ βρίσκονται γιατροί του ΕΣΥ, αστυνομικοί αλλά και υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου