Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Άνοιγμα λογαριασμών και δέσμευση ακινήτων μεγαλο-οφειλετών

Νέο άγριο φορο-κυνηγητό εξαπολύει το υπουργείο οικονομικών, στην προσπάθειά του να εισπράξει τα ληξιπρόθεσμα χρέη που έχουν «φεσώσει» το Δημόσιο.

Τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που λαμβάνει το ΥΠΟΙΚ περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και τη δέσμευση ακινήτων σε βάρος των....
1.000 περίπου μεγαλο-οφειλετών, με χρέη που ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ.

Η ομάδα που θα αναλάβει το μαρκάρισμα των μεγαλο-οφειλετών συστάθηκε στη Γενική Διεύθυνση φορολογικών ελέγχων με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου και αριθμεί 40 ειδικούς ελεγκτές.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, «η επιδίωξη της είσπραξης για τις ανωτέρω οφειλές γίνεται κατά προτεραιότητα με συνδυασμένες και συμπληρωματικές ενέργειες έναντι άλλων μικρότερων οφειλών».

Στις εντολές που έχει λάβει η ομάδα βρίσκεται και το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, σε εσωτερικό και εξωτερικό, με τη συνδρομή του ΣΔΟΕ, και ο ενδελεχής έλεγχος της ακίνητης περιουσίας των μεγαλο-οφειλετών. Οι έλεγχοι αυτοί μάλιστα θα επεκτείνονται και στα υποθηκοφυλακεία για εντοπισμό περιουσιακών στοιχείων που δεν έχουν δηλωθεί ή μετεγγραφεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου