Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ο σκύλος «νοσοκόμος» που χαρίζει χαμόγελο στα παιδιά!

Όταν ο Ραλφ επισκέπτεται τους θαλάμους στο Νοσοκομείο Παίδων της Μελβούρνης, όλοι οι ασθενείς τον υποδέχονται με χαμόγελο και ανυπομονούν για την επόμενη φορά που θα τον ξαναδούν.

Γιατί ο Ραλφ δεν είναι ένας τυχαίος «νοσοκόμος». Παρά την τριχωτή του εμφάνιση και την παρορμητική γλώσσα του, θεωρείται ένας από τους πιο....
ξεχωριστούς και αποτελεσματικούς εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Ο Ραλφ επισκέπτεται τους μικρούς ασθενείς του κάθε Δευτέρα και μάλιστα συντροφεύει μερικούς την ώρα της εξαντλητικής χημειοθεραπείας.

Τα αποτελέσματα της «δουλειάς» του είναι εντυπωσιακά: βοήθησε τη 2χρονη Claire Couwenberg να περπατήσει για πρώτη φορά πέντε ημέρες μετά την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη για αφαίρεση όγκου στο νεφρό.
dog
Χάρισε το χαμόγελο στον μόλις 15 μηνών Ζeke Harrison που πάσχει από μία σπάνια γενετική διαταραχή που δεν επιτρέπει στο σώμα του να μεταβολίσει την πρωτεΐνη με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο.
dog
Ο Ραλφ ανήκει σε μία ομάδα σκύλων που επισκέπτονται κάθε εβδομάδα το Νοσοκομείο, συμμετέχοντας σε ένα πρόγραμμα το οποίο μάλιστα ενισχύεται ώστε ακόμα περισσότεροι τετράποδοι «νοσοκόμοι» να βρεθούν δίπλα σε παιδιά που περνούν δύσκολα.

Η μητέρα της Claire περιέγραψε τον ενθουσιασμό της όταν η μικρή σηκώθηκε και περπάτησε μόλις ο Ραλφ μπήκε στο δωμάτιο. «Μόλις τον είδε σηκώθηκε και πολύ σιγά, λίγο αδέξια, άρχισε να περπατάει και τώρα δεν τη σταματάει τίποτα», είπε, «δεν έχω λόγια για να το περιγράψω, από μία άποψη δεν μπορώ να το πιστέψω».
http://www.tuned.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου